- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- Perioada de alaptare
- Prezent in categoriile:
- Carne de vita, Feluri de mancare, La cuptor, Paste, Mancaruri cu carne, Lasagna, Mancaruri gustoase, Carne, Legume, Mancaruri, Italiene, Pranz, Gustoase
De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara lasagna cu carne de vita?
Ingredientele necesare pentru a prepara lasagna cu carne de vita cu siguranta iti vor oferi o mare parte din vitaminele si proteinele esentiale unui organism sanatos.
Iata de ce ai nevoie pentru a prepara lasagna cu carne de vita:
- 1 ceapa tocata
- 1 catel de usturoi zdrobit
- o jumatate de ardei rosu curatat de seminte si tocat
- 1 lingura de ulei de masline
- 450 gr. de carne slaba de vita, tocata
- o jumatate de lingurita de ierburi uscate si congelate
- 400 gr. de rosii tocate
- 295 gr. de crema supa de rosii
- sare si piper negru proaspat macinat
- 9 foi de lasagna proaspete
Pentru a prepara sosul de branza ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 50 gr. de unt
- 40 gr. de faina
- 460 ml. de lapte
- un varf de cutit de nucsoara
- 50 gr. de branza rasa
- 25 gr. de branza parmesan, rasa
Cum se prepara lasagna cu carne de vita?
Prepararea lasagnei cu carne de vita dureaza aproximativ 60 minute, insa cu siguranta rezultatul va merita tot efortul depus, fiind un produs delicicios si hranitor.
Iata care sunt pasii care trebuie urmati cand prepari lasagna cu carne de vita:
- Incalzeste cuptorul la 190 grade C.
- Se incalzeste uleiul intr-o cratita mare si se calesc ceapa, usturoiul, ardeiul si rosiile.
- Adauga carnea de vita si ierburile si amesteca pana cand carnea de vita isi schimba culoarea.
- Se adauga restul de ingrediente si se fierbe totul la foc mediu, timp de 15-30 de minute.
- Se condimenteaza dupa gust.
Prepararea sosului de branza:
- Se topeste untul, se amsteca in faina si se fierbe timp de 1 minut.
- Adauga treptat si laptele, amestecand pana la omogenizare.
- Asezoneaza cu nucsoara, sare si piper.
- Dupa ce se ia de pe foc, se amsteca cu branza rasa pana la topirea acesteia.
Combinarea ingredientelor se face astfel:
- Sosul de la carnea de vita se toarna intr-un vas termorezistent.
- Se asaza deasupra foile de lasagna.
- Se imparte carnea si se asaza peste primele foi de lasagna, peste care se toarna o parte din sosul de branza.
- Procesul se repeta pentru inca trei straturi.
- La final se acopera cu foi de lasagna peste care se presara sosul de branza ramas si parmesan.
- Se lasa la cutor pentru 25-30 de minute.
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!