- Timp preparare:
- 120 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La cuptor
- Ingrediente principale:
- faina, zahar, oua, cacao, lapte
Ingrediente pentru cozonac:
2-3 pachete de unt1,5 cani de zahar
zahar vanilat
4 cani de faina
4 oua
praf de copt
250 ml lapte
lamaie
miez de paine uscat
zahar pudra
coniac(optional)
Cum se prepara cozonacul nemtesc:
Preincalzeste cuptorul la 190 de grade. Freaca untul pana devine spuma, adauga zaharul si continua sa amesteci.
Incorporeaza ouale pe rand in amestecul de unt si zahar. Daca compozitia este prea moale, adauga faina pentru a ajuta untul sa absoarba oul.
Amesteca faina cu praful de copt. Adauga crema de unt si toarna laptele usor.
Imparte compozitia in doua recipiente. Intr-unul din ele adauga zeama si coaja de lamaie si amesteca-le pana obtii o compozitie omogena. In celalalt bol pune praful de cacao si coniacul. Amesteca-le pana obtii un aluat. Unge o tava rotunda cu unt si presara miezul de paine astfel incat sa fie distribuit pe toata suprafata.
Pune in tava jumatate din aluatul de lamaie, compozitia cu cacao si cealalta jumatate din aluatul de lamaie.
Da tava la cuptor, la foc mediu, pentru circa 45 de minute.
Poti pregati o glazura din coniac si zahar pudra pe care sa o torni deasupra cozonacului, dupa ce s-a racit. Daca nu vrei sa folosesti coniac, poti cerne doar zahar pudra.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!