- Timp preparare:
- 90 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Biscuiti
- Ingrediente principale:
- faina, oua, zahar
Ingrediente pentru biscuiti:
200 g unt
200 g zahar
400 g faina
1 ou
5 ml vanilie
Ingrediente pentru glazura:
2 albusuri
3 lingurite zeama lamaie
Colorant alimentar (gel, preferabil)
350 gr zahar pudra
Cum prepari biscuitii:
Incepe prin a amesteca bine untul cu zaharul pana capata un aspect cremos.
Adauga sarea, oul, esentele, amesteca bine si adauga faina.
Framanta bine aluatul, apoi baga-l in frigider pentru aproximativ 2 ore.
Odata racit, intinde-l bine pe blatul de lucru, pe care ai presarat faina in prealabil si decupeaza formele dorite. Aseaza formele cu grija in tava tapetata cu unt. Poti folosi si hartie de copt. Baga tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 8-10 minute.
Cum prepari glazura:
Bate albusurile cu zeama de lamaie pana se amesteca bine. Nu le face spuma! Adauga zaharul pudra si mixeaza pana obtii un amestec omogen.
Imparte glazura in atatea parti cate culori doresti. Confectioneaza mini cornuri din hartie de copt si adauga glazura cu lingurita. Lasa-ti imaginatia sa zburde si coloreaza biscuitii asa cum iti doresti.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!