- Timp preparare:
- 30 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La foc, Mancaruri de post, Primavara, Cereale, Mancaruri, Romanesti, Pranz, Cina, Faina, Gustoase, De post
- Ingrediente principale:
- faina, apa, zahar, sare, miere, nuca, diverse mirodenii
Ingrediente pentru 6-8 porții de Mucenici fierți
Aluatul se va prepara așa:
250 g făină
120 ml apă călduță
1 vârf de sare
Siropul în care vor sta mucenicii se pregătește din:
2 l apă
un praf sare
300g zahăr
3 linguri miere
coaja rasă de la o lămâie
1-2 fiole esenţă de rom
2 pliculeţe zahăr vanilat
200 g nucă măcinată
scorțișoară
Timp de preparare: 30 de minute (fără timpul cât aluatul de mucenici va trebui să stea la uscat)
Cum se prepară Mucenicii fierți
Pasul 1: Într-un castron pune făină, adaugă sarea și apă şi amestecă totul până rezultă un aluat elastic, care nu se lipeşte deloc de mână.
Pasul 2: Aluatul va fi pus pe o planșetă dată în prealabil cu făină. Îl vei întinde bine și vei decupa în el, cu ajutorul unui dispozitiv special, formele de mucenici.
Pasul 3: Mucenicii obținuți vor fi lăsați pe suprafața de lucru ( planșeta sau o coală de hârtie) de dimineața până seara pentru a se usca.
Pasul 4: Vei pune la fiert apa, adăugând zahărul tos, pliculeţele de zahăr vanilat, un praf de sare. Vei aduce amestecul la fierbere.
Pasul 5: Când apa va începe să fiarbă, vei pune în ea mucenicii și îi vei lăsa la fiert până se înmoaie. În timp ce vor fierbe, nu uita să amesteci, astfel încât mucenicii să nu se lipească între ei.
Pasul 6: Când vezi că sunt suficienți de fierți, adaugă peste ei mierea, coaja de lămâie, esența de rom și nuca. Abia la final vei pune peste nucă și scorțișoara.
Mucenicii fierți se pot servi atât calzi, cât și la temperatura camerei sau reci.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!