- Timp preparare:
- 45 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La cuptor, La foc, Smantana, Lactate, Prajituri, Oua, Torturi, Ciocolata, Prajituri cu crema, Prajituri cu ciocolata, Prajituri de Craciun, Prajituri de Revelion, Prajituri de casa, Craciun, Torturi de ciocolata, Revelion, Oua de gaina, Pasti, Zi de nastere, Torturi de casa, Gustoase
- Ingrediente principale:
- ciocolata, cacao
Ingrediente pentru mini-tort de ciocolata:
120g de ciocolata de menaj
2 linguri de unt nesarat moale
1 lingura de zahar
1 ½ linguri de smantana
2 linguri de praf de cappuccino dizolvate in 1 lingura de apa fierbinte
1 ou
2 linguri de ulei
1 lingura de esenta de vanilie
1 varf de cutit de sare
5 linguri de zahar pudra
3 linguri de faina
1 lingura de cacao
3 linguri de apa fierbinte
Cum prepari mini-tort de ciocolata:
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge cu ulei forme mari de briosa. Pune untul si ciocolata intr-un castron si pune la cuptorul cu microunde la temperature mare pentur 1 minut. Amesteca, apoi continua la o temperatura mai mica, amestecand din 20 in 20 de secunde pana ce se topeste ciocolata. Daca nu ai cuptor cu microunde, topeste ciocolata si untul in bain-marin. Pentru a prepara umplutura amesteca zaharul cu smantana si cu jumatate din amestecul de cappuccino si pune la microunde pentru 20-40 de secunde sau in bain -marin, amesteca, adauga jumatate din ciocolata topita, amesteca iar, pana ce zaharul se topeste, la foc mic. Lasa la racit, la frigider, pana ce se intareste.
Pentru aluat, bate bine ouale, uleiul, esenta de vanilie, sarea si amestecul de cappuccino intr-un castron, pana ce se omogenizeaza. Incalzeste restul de ciocolata topita, sa nu fie fierbinte. In doua etape, adauga amestecul de oua in ciocolata topita, amestecand usor, pana la omogenizare. Adauga zaharul pudra, faina, cacao si amesteca iarasi bine. Scoate umplutura din frigider. Pune in fiecare forma pe jumatate aluat, pe jumatate umplutura, in mijlocul aluatului. Coace mini-torturile pe raftul din mijloc al cuptorului pana ce marginile sunt uscate, insa mijlocul inca mai are aspectul unei budinci. Introdu lama unui cutit de jur imprejurul tortului, pentru a-l desface de margini. Pune formele cu fundul in sus pe farfurie. Pentru topping, amesteca restul de ciocolata topita cu apa fierbinte, pana ce devine fuid, si toarna-l peste tort. Pofta dulce!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!