- Salată de vinete coapte, cu roșii
- Ingrediente pentru 4 porții de Salată de vinete coapte, cu roșii
- Cum se prepară Salata de vinete coapte, cu roșii
- Chifteluțe umplute cu vinete
- Ingrediente pentru 4 porții de Chifteluțe umplute cu vinete
- Cum se prepară Chifteluțe umplute cu vinete
- Paste cu vinete și cu carne
- Ingrediente pentru 2-3 porții de Paste cu vinete și cu carne
- Cum se prepară Paste cu vinete și cu carne
- Vinete umplute, la cuptor
- Ingrediente pentru 4 porții de Vinete umplute, la cuptor
- Cum se prepară Vinete umplute, la cuptor
- Un alt fel de „Ratatouille"
- Ingrediente pentru 2 porții de „Un alt fel de „Ratatouille"
- Cum se prepară Un alt fel de „Ratatouille"
- Timp preparare:
- 30-60 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Salate, Finger Food, La cuptor, La foc, Mancaruri de vinete, Vara, Toamna, Mancaruri, Salate de vara
- Ingrediente principale:
- vinete, produse lactate, carne, alte legume, ulei, mirodenii
Salată de vinete coapte, cu roșii
„Secretul" pentru reușita acestei salate va fi să alegi vinete nu foarte mari (pentru că acestea au multe semințe și pot fi mai amare) și roșii cât mai bine coapte. O vei putea servi oricând, mai ales ca aperitiv.Ingrediente pentru 4 porții de Salată de vinete coapte, cu roșii
2 vinete6-7 roșii (de mărime medie)
5 linguri de ulei de măsline
3 linguri oțet balsamic roșu
1 legătură de pătrunjel
sare
1/4 cană semințe de pin
Timp de preparare: 40 de minute
Cum se prepară Salata de vinete coapte, cu roșii
Pasul 1: Vinetelor li se vor tăia codițele
Pasul 2: Le vei tăia mai întâi rondele. Apoi rondelele vor fi tăiate în sferturi
Pasul 3: Vinetele vor fi date cu 1 lingură și jumătate de ulei de măsline și cu sare
Pasul 4: Vei pune vinetele pe o foaie de hârtie de copt
Pasul 5: Roșiile vor fi spălate și tăiate cubulețe. Le vei da și pe ele cu ulei de măsline (tot o lingură și jumătate) și le vei pune pe altă hârtie de copt
Pasul 6: Vinetele și roșiile vor fi date la cuptor, până când vinetele vor începe să se caramelizeze
Pasul 7: Vei scoate legumele din cuptor, le vei lăsa să se răceasscă și le vei scoate coaja
Pasul 8: Vei pune la un loc roșiile, vinetele, restul de ulei de măsline, oțetul balsamic, semințele de pin și sarea. Le vei amesteca bine.
Chifteluțe umplute cu vinete
Dacă vrei să folosești vinetele într-un mod inedit, prepară cu ele niște chiftele pufoase. Pentru ca acestea să fie cât mai gustoase, vei avea nevoie de o vânătă cât mai cărnoasă și mai bine coaptă. Aceste chiftele pot constitui un aperitiv binevenit oricând și pot fi pregătite în orice anotimp.
Ingrediente pentru 4 porții de Chifteluțe umplute cu vinete
1 vânătă mare
4 felii de pâine
1 ceapă roșie
2 căței de usturoi
1/2 cană de parmezan ras
1/4 frunze de busuioc
1 ou
1/2 cană făină
2 linguri ulei de măsline
sare și piper
Timp de preparare: 1 oră și 30 de minute
Cum se prepară Chifteluțe umplute cu vinete
Pasul 1: Vei tăia vânăta cubulețe și o vei pune la fiert
Pasul 2: Feliile de pâine vor fi tăiate pe jumătate, usturoiul și ceapa vor fi puse într-un blender
Pasul 3: Peste pasta obținută vei pune parmezanul, busuiocul tocat, oul bătut, vânăta, sare și piper. Vei continua să amesteci, având grijă ca noua pastă să nu fie prea moale.O vei da la frigider pentru 30 de minute
Pasul 4: Îți vei înmuia mâinile în făină și vei forma din pastă chiftele, cu dimensiunea de 4 cm (și grosimea de 1 cm). Le vei da și pe acestea prin făină și le vei da la frigider pentru alte 30 de minute
Pasul 5: Vei pune uleiul la încins la foc mediu. Chifteluțele vor fi rumenite bine pe ambele părți
Pasul 6: Chifteluțele se vor servi calde
Paste cu vinete și cu carne
Poți să servești vinete într-o manieră inedită dacă le vei combina cu carne și cu paste. Vei obține astfel un fel de mâncare consistent, numai bun pentru masa de prânz. În plus, datorită pastelor îi veți putea atrage și pe cei mici să guste vinete.
Ingrediente pentru 2-3 porții de Paste cu vinete și cu carne
300 g carne tocată de vită
1 vânătă mare
1/2 ceapă mare
160 g paste
1 căpățână de usturoi
1 lingură ulei
1 lingură ulei de măsline
150 ml supă de legume (preparată în prealabil)
1 legătură de pătrunjel
sare și piper
Timp de preparare: 30 de minute
Cum se prepară Paste cu vinete și cu carne
Pasul 1: Vânăta va fi curățată și tăiată cubulețe
Pasul 2: Pune uleiul la încins și adaugă acolo vânăta, până când se va rumeni
Pasul 3: Vei toca usturoiul și ceapa și le vei pune și ele la călit, alături de vânătă. După ce se vor rumeni, vei închide focul
Pasul 4: Vei fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj
Pasul 5: Vei spăla și vei toca pătrunjelul
Pasul 6: Vei pune carnea de vită să se rumenească în uleiul de măsline
Pasul 7: Peste ceapă, usturoi și vinete vei pune supa de legume și le vei mai lăsa la foc mic. Amestecă bine pentru a nu se „prinde". Adaugă sare și piper
Pasul 8: Peste pastele bine scurse vei pune carnea de vită și sosul cu vinete și ceapă și le vei amesteca bine.
Pasul 9: Pastele se vor servi calde, cu pătrunjel tocat pe deasupra
Vinete umplute, la cuptor
Ori de câte ori vrei un prânz consistent, alege să prepari rețeta de mai jos. Gustul vinetelor proaspete se va potrivi de minune cu carnea fragedă de pui și cu aroma ardeiului gras. Parmezanul, ce se va topi în cuptor, va conferi un aspect și un gust cu totul special.
Ingrediente pentru 4 porții de Vinete umplute, la cuptor
2 vinete (nu prea mari și nu prea groase)
300 g carne tocată de pui
1 ardei gras roșu
1 ceapă
1 tulpină de țelină de pețiol
1 lingură pastă de tomate
3-4 căței de usturoi
1 linguriță cimbru uscat
1/2 cană parmezan ras
1 ou
1 mână de pătrunjel proaspăt
1 cană ulei de măsline
1/3 cană pesmet
sare și piper
Timp de preparare: 1 oră și 15 minute
Cum se prepară Vinete umplute, la cuptor
Pasul 1: Vinetelor li se vor îndepărta codițele, vor fi tăiate pe jumătate și le vei scobi din miez, astfel încât poți să-l îndepărtezi cât mai compact. Ai grijă să mai lași puțin miez până la coajă!
Pasul 2: Miezul de vinete va fi dat cu ulei de măsline și cu sare
Pasul 3: Îl vei tăia apoi cubulețe
Pasul 4: Cubulețele de vinete vor fi puse în ulei și le vei rumeni ușor
Pasul 5: Vei toca usturoiul și ceapa
Pasul 6: Vei tăia mărunt ardeiul gras, dar și tulpina de țelină
Pasul 7: Aceste legume vor fi și ele puse alături de vinete și le vei lăsa și pe ele să se rumenească, la foc mic
Pasul 8: Alături de legume vei adăuga ulterior și carnea de pui, cimbrul tocat, sare, piper și pasta de tomate. Le vei lăsa să se pătrundă bine
Pasul 9: Pe o hârtie de copt vei pune jumătățile de vinete și vei așeza hârtia într-o tavă în care ai pus și ulei de măsline
Pasul 10: Oul și pesmetul vor fi puse în amestecul de miez de vinete, ce va fi amestecat cu combinația cu carne și restul de legume. Umplutura ce va rezulta în final va fi distribuită uniform în jumătățile de vinete
Pasul 11: Peste vinete vei pune și parmezanul ras.
Pasul 12: Vinetele vor fi lăsate la cuptor (încins în prealabil la 180 de grade) pentru aproximativ 30 de minute, până când se vor rumeni bine.
Un alt fel de „Ratatouille"
Rețeta originală de Ratatouille se referă la un fel de tocană de legume specifică zonei de sud a Franței. În cazul rețetei de mai jos, putem vorbi de o variantă a acestui fel de mâncare pentru că vom folosi, în vederea prepării lui, ingrediente folosite și în felul de mâncare tradițional: roșii, dovlecei, vinete. Pentru un plus de savoare, legumele vor fi coapte și vom apela și la brânza Mozzarella.
Ingrediente pentru 2 porții de „Un alt fel de „Ratatouille"
1 vânătă mare
1 dovlecel
3 roșii (nu prea mari)
1 cană și jumătate pastă de tomate
brânză mozzarella, tăiată felii
4 rămurele de cimbru
ulei de măsline
sare și piper
Timp de preparare: 50-60 de minute
Cum se prepară Un alt fel de „Ratatouille"
Pasul 1: Legumele vor fi tăiate rondele, la fel și brânza mozzarella
Pasul 2: Pasta de tomate va fi pusă într-un vas termorezistent. Peste ea vei pune feliile de mozzarella
Pasul 3: Vei alterna apoi feliile de vinete, de roșii și de dovlecel, astfel încât să incluzi între ele și mozzarella
Pasul 4: Peste legume și brânză vei turna puțin ulei de măsline, sare și piper.
Pasul 5: Nu uita să pui peste ele și rămurelele de cimbru. Le vei da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute
Surse:
www.ahealthylifeforme.com, www.myrecipes.com, www.recipe30.com,www.resourcefulcook.com, www.tastemade.com, www.taste.com.au
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!