- Timp preparare:
- 50-60 minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Ciorbe, La foc, Iarna, Primavara, Toamna, Ciorbe de post, Ciorbe romanesti, Ciorbe usoare, Legume, Praz, Pranz, De post, Vegetariene, Simple
- Ingrediente principale:
- praz, morcovi, telina, ceapa, usturoi, orez, bors, ulei, apa
Ingrediente pentru Ciorbă de praz
1 fir de praz2 morcovi
1 ceapă
2 felii țelină
2 căței de usturoi
1 lingură de orez
borș (lichid)
1 lingură ulei
vegeta (după gust)
sare și piper (după gust)
1 legătură pătrunjel verde
Timp de preparare: 50-60 de minute
Cum se prepară Ciorba de praz
Pasul 1: Legumele se spală, se curăță, se taie mărunt și se pun la călit.
Pasul 2: Prazul se va tăia rondele.
Pasul 3: Peste ele se adaugă apă fiartă.
Pasul 4: După 20 de minute se adaugă prazul, orezul, sare, piper și vegeta.
Pasul 5: Se lasă la fiert 15 minute (la foc mic). Se adaugă borșul și se mai lasă la fiert pentru 5 minute.
Pasul 6: Pătrunjelul va fi tocat și se va adăuga peste ciorbă.
Surse:
www.newsar.ro
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!