- Timp preparare:
- 50 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Ciorbe, La foc, Iarna, Toamna, Ciorbe acre
- Ingrediente principale:
- legume proaspete, muraturi, oua, produse lactate, mirodenii
Ingrediente pentru 8 porții de Ciorbă de murături
1 ceapă mare
1 cană și 1/4 de țelină
1 cană și 1/4 de morcovi
4 cartofi
3 căței de usturoi
10 căni supă de legume (preparată în prealabil)
1 cană de murături rase (preferabil castraveți murați)
2 gălbenușuri de ou
2 linguri de unt
2 linguri zeamă de la murături
1 lingură mărar proaspăt
1 foaie de dafin
sare, piper (după gust)
Timp de preparare: 50 de minute
Cum se prepară Ciorba de murături
Pasul 1: Vei spăla și vei toca legumele
Pasul 2: Vei curăța cartofi și îi vei tăia cubulețe
Pasul 3: Vei rade murăturile
Pasul 4: Vei pune o oală de ciorbă pe foc și vei pune acolo bucățile de unt
Pasul 5: După ce untul se va topi, vei adăuga peste el ceapa tocată
Pasul 6: După ce se va rumeni ceapa (timp de 2-3 minute), vei pune alături de ea țelina, morcovii, usturoiul. Le vei mai lăsa la gătit pentru 5-8 minute, amestecând încet
Pasul 7:Odată ce legumele menționate s-au mai frăgezit, vei adăuga peste ele cartofii, murăturile rase, supa și foaia de dafin. Vei lăsa pe foc până când aproape va fierbe (cam 20 de minute), iar cartofii se vor înmuia
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!