- Bruschette cu roșii și cu vinete
- Ingrediente pentru 4 porții de Bruschette cu roșii și cu vinete
- Cum se prepară Bruschette cu roșii și cu vinete
- Salată de couscous cu legume la grătar
- Ingrediente pentru 4 porții de Salată de couscous cu legume la grătar
- Cum se prepară Salată de couscous cu legume la grătar
- Souvlaki de pui
- Ingrediente pentru 4 porții de Souvlaki de pui
- Cum se prepară Souvlaki de pui
- Friptură la grătar cu cartof dulce și cu rucola
- Ingrediente pentru 4 porții de Friptură la grătar cu cartof dulce și cu rucola
- Cum se prepară Friptură la grătar cu cartof dulce și cu rucola
- Salată Caprese
- Ingrediente pentru 6-8 porții de Salată Caprese
- Cum se prepară Salata Caprese
- Tacos cu pui și cu legume
- Ingrediente pentru 4 porții de Tacos cu pui și cu legume
- Cum se prepară Tacos cu pui și cu legume
- Timp preparare:
- 15-25 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Feluri de mancare, Salate, Finger Food, La gratar, Mancaruri cu legume, La foc, Fara foc, Mancaruri rapide, Vara, Carne, Legume, Conopida, Rosii, Ardei, Mancaruri, Salate de vara, Cina, Gustoase, Simple
- Ingrediente principale:
- legume, carne, diverse lactate, mirodenii, ulei
Bruschette cu roșii și cu vinete
Ori de câte ori vrei să pregătești o cină de vară ușoară și rapidă, orientează-te spre bruschette. Cu cât acestea vor fi mai crocante, cu atât se vor armoniza mai bine cu legumele bine coapte. Alege să le prepari cu roșii și cu vinete pentru a avea parte de o masă de inspirație mediteraneană, ce vă va purta cu gândul spre însorita Italie!
Ingrediente pentru 4 porții de Bruschette cu roșii și cu vinete
8 felii de pâine țărănească
4 linguri ulei de măsline extravirgin
1 căpățână de usturoi
3 vinete mici
4 roșii
100 g brânză Mozzarella
1/4 cană parmezan ras
sare și piper
frunze de busuioc (pentru decorat)
Timp de preparare: 20-25 de minute
Cum se prepară Bruschette cu roșii și cu vinete
Pasul 1: Vei pune o tigaie la încins. Vei așeza în ea feliile de pâine, lăsându-le cam 4-5 minute, până când se rumenesc.
Pasul 2: Vei freca usturoiul pe feliile de pâine și vei turna peste ele uleiul de măsline
Pasul 3: Roșiile și vinetele vor fi tăiate rondele.
Pasul 4: Vinetele vor fi stropite și ele cu puțin ulei de măsline, le vei da și cu sare și le vei rumeni cam 5 minute
Pasul 5: Peste feliile de pâine vei pune vinetele, mozzarella. Le vei pune iar la rumenit, până când brânza începe să se topească
Pasul 6: Peste pâinea rumenită, cu mozzarella și cu vinete, vei pune și roșiile, și parmezanul și puțin piper. Vei decora cu frunze de busuioc
Salată de couscous cu legume la grătar
Întrucât nu ne putem închipui zilele fierbinți de vară fără prezența legumelor la grătar, ar fi păcat să nu le includem de multe ori în mesele principale. De exemplu, pentru o cină rapidă vei combina un aliment ușor și consistent totodată, couscous-ul, cu astfel de legume. Vei vedea că ți se va cere să gătești mai des acest fel de mâncare!
Ingrediente pentru 4 porții de Salată de couscous cu legume la grătar
1 cană de couscous (gata gătit)
2 ardei grași (de orice culoare), de mărime medie
2 cepe roșii, mici
2 dovlecei
100 g brânză Pecorino
2 lămâi tăiate pe jumătate
5 linguri ulei de măsline extravirgin
sare și piper
pătrunjel (pentru ornat)
Timp de preparare: 20-25 de minute
Cum se prepară Salată de couscous cu legume la grătar
Pasul 1: Vei tăia legumele (dovleceii și ceapa roșie vor fi tăiate rondele, ardeiul pătrățele, lămâile voir fi tăiate pe jumătate) și le vei pune la grătar, punând pe ele 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper.Le vei lăsa pe grătar până când se vor rumeni bine
Pasul 2: Couscous-ul, restul de ulei de măsline, brânza Pecorino și puțin piper și le vei amesteca bine. Peste ele vei pune legumele la grătar, alături de puțin pătrunjel verde
Souvlaki de pui
Dacă vrem să ne amintim de minunatele mese servite în Grecia, nimic nu ne oprește să preparăm și acasă unul dintre cele mai îndrăgite mâncăruri elene: souvlaki. Pentru o cină ușoară optează pentru carnea de pui, pe care o vei condimenta și o vei servi cu pită proaspătă și cu iaurt.
Ingrediente pentru 4 porții de Souvlaki de pui
500 g piept de pui dezosat
4 bucăți de pită
3 linguri ulei de măsline
1/2 linguriță coriandru
1/2 linguriță oregano uscat
3 linguri zeamă de lămâie
300 g roșii cherry
1/2 de salată romană
iaurt grecesc
sare și piper
pătrunjel (1/2 cană)
2 căței de usturoi
Timp de preparare: 25 de minute
Cum se prepară Souvlaki de pui
Pasul 1: Pieptul de pui va fi tăiat și vei pune peste el 1 lingură de ulei de măsline, coriandrul, oregano, sare și piper. Îl vei pune pe bețe de frigărui
Pasul 2: Vei pune roșiile și usturoiul în folii de aluminiu. Le vei așeza pe acestea pentru a forma un fel de punguțe, în care vei introduce și puiul. Peste legume vei pune încă o lingură de ulei de măsline, sare și piper.
Pasul 3: Vei pune pachețelele cu carne și cu legume pe grătarul încins și le vei rumeni acolo cel puțin 8 minute, întorcându-le de pe o parte pe alta. Nu uita, înainte să le iei de pe foc, să pui peste carne și 1 lingură din zeama de lămâie.
Pasul 4: Într-un vas vei pune laolaltă salata, pătrunjelul, restul de zeamă de lămâie.
Pasul 5: Încălzește puțin pitele
Pasul 6: Pe pită poți să pui iaurt și apoi servește souvlaki cât mai cald, cu salata.
Friptură la grătar cu cartof dulce și cu rucola
Un grătar de mușchiuleț de porc nu va fi nicicând o alegere neinspirată pentru o cină ușoară. De asemenea, este potrivit inclusiv pentru vară, când nu vrei să-ți petreci mult timp în bucătărie. Ca să obții un gust deosebit, poți să combini carnea cu cartof dulce și, pentru un plus de prospețime, orientează-te spre rucola.
Ingrediente pentru 4 porții de Friptură la grătar cu cartof dulce și cu rucola
1 mușchiuleț de porc (mare)
600 g cartof dulce
1 pachet de rucola
1 cățel de usturoi
1 lingură ulei de măsline
1 lămâie verde
1 lingură cumin măcinat
sare și piper
pătrunjel verde
Timp de preparare: 20 de minute
Cum se prepară Friptură la grătar cu cartof dulce și cu rucola
Pasul 1: Vei porționa mușchiulețul de porc, îl vei condimenta cu ajutorul cuminului, dar și cu sare și piper. Îl vei face pe grătar, până când se rumenește, dar fără a fi foarte prăjit
Pasul 2: Cartofii dulci vor fi curățați și tăiați în stil „wedges".
Pasul 3: Într-o tigaie vei pune uleiul de măsline și 3/4 cană de apă. Când începe să se încingă, vei pune acolo cartofii, până când aceștia se vor rumeni.
Pasul 4: Vei lua cartofii de pe foc și vei lăsa usturoiul la gătit.
Pasul 5: Vei pune usturoiul peste cartofi.
Pasul 6: Vei pune sare și piper, zeama de lămâie și puțin pătrunjel peste rucola. Vei amesteca bine
Pasul 7: Vei pune separat grătarul, cartofii dulci și salata de rucola.
Salată Caprese
O altă variantă excelentă pentru o cină rapidă și ușoară de vară este și acest tip de salată. Ea vă va cuceri prin simplitatea ei și vă va ajuta să vă răcoriți chiar și în serile caniculare!
Ingrediente pentru 6-8 porții de Salată Caprese
680 g roșii cherry, bine coapte
450 g brânză mozzarella (proaspătă)
4 linguri ulei de măsline extravirgin
8 g frunze de busuioc
sare și piper
Timp de preparare: 15 minute
Cum se prepară Salata Caprese
Pasul 1: Roșiile cherry vor fi spălate și tăiate pe jumătate
Pasul 2: Vei așeza roșiile și brânza, alternând între ele. De exemplu, după fiecare 2 jumătăți de roșii ar trebui să se afle o bilă de mozzarella. Pune peste roșii sare și piper
Pasul 3: Împrăștie printre roșii și brânză frunzele de busuioc
Pasul 4: Toarnă peste roșii și brânză și uleiul de măsline
Pasul 5: Vei servi salata la temperatura camerei.
Tacos cu pui și cu legume
O cină de vară, gătită rapid, va fi mai savuroasă dacă vei servi un preparat cu totul special: niște tacos. Pentru o variantă mai light optează pentru carnea de pui, ce se va armoniza perfect cu varietatea legumelor. Preferabil va fi să ai la dispoziție tortillas mici.
Ingrediente pentru 4 porții de Tacos cu pui și cu legume
2 piepți mici de pui fără os
8 tortillas
1 avocado mare
1 lingură zeamă de lămâie verde
1 lingură ulei de măsline
1/2 linguriță cumin
24 de roșii cherry, bine coapte
2 ardei grași
sare și piper
frunze de busuioc
opțional (pentru servit): smântână
Timp de preparare: 20 de minute
Cum se prepară Tacos cu pui și cu legume
Pasul 1: Vei spăla piepții de pui, îi vei bate bine și îi vei face la grătar
Pasul 2: Între timp, vei spăla legumele și vei tăia roșiile pe jumătate, iar ardeii fâșiuțe
Pasul 3: Vei scoate miezul de avocado și îl vei tăia felii subțiri
Pasul 4: Vei tăia și pieptul de pui fâșiuțe
Pasul 5: Peste legume vei pune zeama de lămâie verde și uleiul de măsline
Pasul 6: Vei umple tortillas cu pieptul de pui și cu legumele. Poți să adaugi sare și piper, dar și frunzele proaspete de busuioc. Dacă vrei, poți să servești cu smântână.
Surse:
www.goodhousekeeping.com, www.foodnetwork.co.uk
Surse poze:
www.facebook.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!