- Sandvișuri pentru micul dejun cu ouă, mangold și brânză Gruyère
- Ingrediente pentru 6 Sandvișuri pentru micul dejun cu ouă, mangold și brânză Gruyère
- Cum se prepară Sandvișurile cu ouă, mangold și brânză Gruyère
- Ouă bătute, cu brânzică de casă
- Ingrediente pentru 3 porții de Ouă bătute cu brânzică de casă
- Cum se prepară Ouăle bătute cu brânzică de casă
- Brioșe cu ouă și bacon
- Ingrediente pentru 4 Brioșe cu ouă și bacon
- Cum se prepară Brioșele cu ouă și bacon
- Tortilla
- Ingrediente pentru 6 porții de Tortilla spaniolă cu cartofi
- Cum se prepară Tortilla
- Sandvișuri cu salată de ouă
- Ingrediente pentru 3-4 Sandvișuri cu salată de ouă
- Cum se prepară Sandvișurile cu salată de ouă
- Omletă cu Parmezan
- Ingrediente pentru 1 porție de Omletă cu Parmezan
- Cum se prepară Omleta cu Parmezan
- Timp preparare:
- 10-60 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Mic dejun copii, Finger Food, La cuptor, La foc, Iarna, Primavara, Toamna, Oua, Mic dejun, Gustoase, Simple
- Ingrediente principale:
- oua, produse lactate, faina, ulei, diverse legume, mirodenii, paine
Sandvișuri pentru micul dejun cu ouă, mangold și brânză Gruyère
Mangoldul (sau Swiss Chard) este o legumă plină de antioxidanți și de substanțe cu proprietăți antiinflamatoare și de detoxifiere. În plus, el are un rol important în reglarea glicemiei. Alături de ouă și de savuroasa brânză Gruyère (este un sortiment de brânză elvețian, obținută din lapte de vacă nepasteurizată, cu o aromă ușor fructată, dar și cu note de nuci și ciuperci) această legumă va crea un fel de mâncare sățios și savuros, ideal pentru un start bun într-o nouă zi.Ingrediente pentru 6 Sandvișuri pentru micul dejun cu ouă, mangold și brânză Gruyère
6 ouă3 linguri unt
6 felii de pâine rotundă (simplă sau integrală)
120 g și brânză Gruyère
170 g mangold
1/4 linguriță sare
Timp de preparare: 40 de minute
Cum se prepară Sandvișurile cu ouă, mangold și brânză Gruyère
Pasul 1: Încinge cuptorul la 200 de grade.
Pasul 2: Cu ajutorul unei forme de fursec rotunde vei face găuri în fiecare felie de pâine.
Pasul 3: Feliile de pâine și cercurile decupate vor fi așezate într-o tavă, pe hârtie de copt. Acestea vor fi puse la copt pentru 5 minute.
Pasul 4: Într-o tigaie vei topi untul. Peste el vei pune frunzele de mangold și 1/4 linguriță de sare. Vei lăsa mangoldul să se rumenească pentru 8-10 minute.
Pasul 5: Mangoldul va fi distribuit pe feliile de pâine.
Pasul 6: Ouă vor fi puse în fiecare gaură a feliilor de pâine.
Pasul 7: Vei pune și brânză Gruyère peste ouă și peste feliile de pâine.
Pasul 8: Sandvișurile vor fi date la cuptor pentru 8-10 minute, până când ouăle se vor coace bine, iar brânza va începe să se rumenească.
Ouă bătute, cu brânzică de casă
Preparând ouăle în acest fel vei obține un preparat ușor, cu o textură catifelată, conferită de prospețimea și delicatețea brânzei dulci. Vei putea să-l servești oricând la micul dejun, inclusiv unui copil.
Ingrediente pentru 3 porții de Ouă bătute cu brânzică de casă
4 ouă
1/4 cană brânzică de casă
1 lingură unt
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 10 minute
Cum se prepară Ouăle bătute cu brânzică de casă
Pasul 1: Untul se va topi într-o tigaie.
Pasul 2: Vei bate bine ouăle.
Pasul 3: Ouăle bătute vor fi puse peste unt și le vei lăsa la foc până când vor începe să devină ferme (cam 1-2 minute).
Pasul 4: Adaugă peste ouă și brânzică de casă, dar și sare sau puțin piper. Amestecă ușor.
Brioșe cu ouă și bacon
Sunt un preparat cu ouă foarte consistent, ce ne va conferi energie pentru întreaga zi. Vor fi îndrăgite și de cei mici, așa că nu te mira dacă o să-ți ceară o asemenea brioșă pentru a o pune în pachețelul pentru școală.
Ingrediente pentru 4 Brioșe cu ouă și bacon
5 ouă
120 g bacon
1/2 cană cu cepe eșalote
1 cană cu brânză Cheddar
1/4 linguriță praf de copt
300 g făină
124 ml lapte
1/2 lingură oțet
1/2 cană iaurt gras sau smântână
2 linguri unt topit
1/4 linguriță sare
Timp de preparare: 35 de minute
Cum se prepară Brioșele cu ouă și bacon
Pasul 1: Încinge cuptorul la 180 de grade. Pregătește 4 forme de brioșe (mari.
Pasul 2: Baconul va fi rumenit într-o tigaie și după aceea îl vei pune pe un prosop de bucătărie pentru a elimina excesul de grăsime.
Pasul 3: Ingredientele „uscate" vor fi puse într-un castron.
Pasul 4: Separat vor fi puse și ingredientele umede.
Pasul 5: Combină cele două tipuri de ingrediente.
Pasul 6: Taie baconul bucățele și încorporează-l în aluatul obținut
Pasul 7: Pune 3 linguri de aluat în cele 4 forme de brioșe. Aluatul va fi uniformizat cât mai bine.
Pasul 8: În fiecare brioșă se va face câte o gaură, în care se va pune gălbenușul de la 4 ouă.
Pasul 9: Restul de aluat va fi adăugat la fiecare brioșă, acoperindu-se oul.
Pasul 10: Se va lua oul rămas, se va bate și se va unge pe fiecare brioșă
Pasul 11: Brioșele vor fi date la cuptor până când se vor rumeni bine (cam 20 de minute).
Tortilla
Este o rețetă pe care o poți pregăti în orice anotimp, fiind potrivită pentru orice masă a zilei, inclusiv pentru micul dejun. De asemenea, trebuie să știi că o poți servi caldă sau la temperatura camerei.
Ingrediente pentru 6 porții de Tortilla spaniolă cu cartofi
5 ouă
300 g cartofi albi
1 ceapă
ulei de măsline (2 linguri)
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 1 oră
Cum se prepară Tortilla
Pasul 1: Cartofii vor fi curățați și tăiați felii subțiri.
Pasul 2: Ceapa va fi curățată și tăiată felii subțiri.
Pasul 3: Uleiul va fi pus la încins și vei pune peste el cartofii și ceapa. Se gătește la foc mare
Pasul 4: Focul va fi dat mic și ingredientele vor fi gătite până când cartofii și ceapa se vor rumeni. Nu amesteca prea mult pentru a nu rupe cartofii.
Pasul 5: Ouăle vor fi sparte și bătute, dar nu uita să adaugi sarea și piperul.
Pasul 6: Când ceapa și cartofii s-au rumenit bine, tigaia va fi luată de pe foc și puneți-le în altă tigaie, alături de ouă. Cartofii, ceapa și ouăle vor fi gătite iar pe foc (la foc nu prea mare) cam 20 de minute.
Pasul 7: Tortilla va fi întoarsă de pe o parte pe alta pentru a se rumeni uniform
Pasul 8: Tortilla va fi scoasă din tigaie și porționată în 6 bucăți
Sandvișuri cu salată de ouă
Salata de ouă este un fel de mâncare consistent și o poți folosi inclusiv pentru a umple cu ea câteva sandvișuri, numai bune pentru micul dejun. Pentru un plus de prospețime, este ideal ca salata să stea puțin în frigider înainte de a o utiliza la sandvișuri.
Ingrediente pentru 3-4 Sandvișuri cu salată de ouă
8 ouă
6 linguri maioneză light
2 linguri muștar (nu prea iute)
un vârf pudră piper Cayenne
sare (după gust)
ceapă verde (cam 1-2 linguri ceapă verde tocată)
3-4 felii de pâine
Timp de preparare: 45-50 de minute
Cum se prepară Sandvișurile cu salată de ouă
Pasul 1: Începe prin a fierbe ouăle
Pasul 2: După aceea vei pune ouăle în apă rece
Pasul 3: Lasă ouăle să se răcească de tot și după aceea vei începe să le decojești.
Pasul 4: Ouăle vor fi tăiate rondele și vor fi puse într-un castron. Le vei zbrobi cu o furculiță.
Pasul 5: Pune peste ouăle zbrobite restul ingredientelor.
Pasul 6: Vei toca foarte mărunt ceapa verde, pe care o vei adăuga ulterior peste ouă.
Pasul 7: Vei pune salata la frigider pentru câteva minute.
Pasul 8: Vei unge cu salata feliile de pâine.
Omletă cu Parmezan
Omleta este unul dintre cele mai cunoscute preparate servite la micul dejun. Îi poți conferi o savoare aparte dacă vei încerca rețeta de mai jos, care conține Parmezan.
Ingrediente pentru 1 porție de Omletă cu Parmezan
2 ouă
50 g Parmezan ras
1 linguriță ulei de măsline
1/4 linguriță apă
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 15 minute
Cum se prepară Omleta cu Parmezan
Pasul 1: Ouăle se vor sparge și se vor bate într-un castron, adăugând apa. Nu le bate prea tare.
Pasul 2: Uleiul de măsline va fi pus într-o tigaie. Ai grijă să-l răspândești pe toată suprafața acesteia.
Pasul 3: Pune tigaia pe foc. Pune în ea Parmezanul. Când acesta va începe să se topească, poți să adaugi și ouăle.
Pasul 4: Adaugă sare și piper.
Pasul 5: După ce omleta s-a rumenit, scoate-o ușor din tigaie și o vei servi imediat.
Surse:
www.allrecipes.com, www.goodhousekeeping.com, www.healthline.com, www.jamieoliver.com, www.recipetineats.com
Surse poze:
www.facebook.com, www.pexels.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!