- Timp preparare:
- 30 de minute
- Varsta:
- 8 - 12 luni
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Mic dejun copii, La foc, Branza, Lactate, Branza dulce, Prajituri, Oua, Papanasi, Oua de gaina, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Simple
- Ingrediente principale:
- branza de vaci
Ingrediente pentru papanasi din branza de vaci:
200g de branza dulce de vaci
40g de faina sau de gris (pentru bebelusi este recomandat grisul)
1 ou (pentru bebelusii mici poate fi folosit numai galbenusul, insa papanasii se pot farama)
20g de zahar - optional
10g de unt sa 3 lingurite de smantana
Cateva fructe uscate - stafide, caise, prune, taiate marunt
Cum prepari papanasi din branza de vaci:
Amesteca branza de vaci cu oul si zaharul, incorporeaza incet faina sau grisul. Optional poti adauga in amestec fructe uscate taiate marunt. Cu o lingurita inmuiata in apa ia "bile" din amestec, pe care le pui apoi la fiert intr-un vas cu apa clocotita. Papanasii care se ridica la suprafata sunt gata. Ii poti lua cu o strecuratoare de supa. Se pot servi cu smantana sau cu unt, cu sau fara dulceata sau miere sau cu sirop de fructe. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!