- Timp preparare:
- peste 2 ore
- Varsta:
- 6 - 8 luni
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Carne de vita, Carne de curcan, Feluri de mancare, Carne de prepelita, Supe, Carne de gaina, La foc, Piure bebelusi, Carne, Orez, Legume, Telina, Morcovi, Pastarnac, Ceapa, Piure, Pranz, Cina, Simple, Supe de pui, Supe dietetice, Supe cu carne
- Ingrediente principale:
- carne de pasare sau de vita, legume
Ingrediente pentru supa de carne pentru bebelusi:
100 g de carne de pasare sau de vaca
100 g de zarzavat (morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, 1 ceapa intreaga), spalate bine si taiate bucati
600 ml de apa
Cum prepari supa de carne pentru bebelusi:
Spala bine carnea in apa rece si tai-o in bucati. Pune carnea la fiert intr-o oala acoperita pentru jumatate de ora. Indeparteaza spuma pe masura ce se ridica. Din cand in cand poti adauga o lingura de apa rece ca sa se ridice spuma mai repede. Adauga legumele si lasa la fiert pentru inca o ora si jumatate. Separat fierbe o mana de orez. Strecoara continutul supei. Pune in supa orezul strecurat. Poti sa adaugi in supa, in loc de orez, un galbenus de ou frecat bine cu lamaie si turnat incetul cu incetul, apoi fiarta supa inca 10 minute. Legumele si carnea ramase pot fi maruntite si amestecate cu putin suc natural de rosii, cu unt sau cu smantana si servite ca felul doi. Sarea se introduce in alimentatia copilului dupa varsta de 1 an. Pofta buna!
Reteta propusa de Dr. Adrian Sorin Craciun medic primar neonatolog. Spitalul Clinic Cantacuzino.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!