- Timp preparare:
- 90 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- dificil
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Carne de pui, Finger Food, Aperitive foietaj, La cuptor, Piept de pui, Carne, Pranz, Cina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- piept de pui, ciuperci
Ingrediente detaliate pentru trigoane cu piept de pui si ciuperci:
- 2 bucati piept de pui
- 1 pachet de foi de aluat
- 1 praz mediu
- 1 catel de usturoi
- 150 g ciuperci
- 50 ml vin alb
- 80 g smantana
- 1 lingurita de tarhon
- seminte de susan
- o lingura de unt
Cum sa pregatesti trigoane cu piept de pui si ciuperci:
Taie pieptul de pui in cubulete mici. Pune untul in tigaie, la foc mediu si dupa ce se topeste adauga bucatelele de piept de pui. Intre timp, taie prazul in inele subtiri si adauga-l impreuna cu usturoiul in tigaie. Amesteca din cand in cand, pentru a evita ca legumele sau carnea sa se prinda de tigaie. Adauga vinul alb si lasa compozitia la foc mic.
Cand legumele si carnea devin fragede, ia-le de pe foc si adauga smantana si tarhonul. Intinde o foaie de aluat pe o suprafata pe care ai presarat faina. Unge jumatate din ea cu unt topit la cuptorul cu microunde, apoi pliaz-o peste jumatatea fara unt.
Intr-o margine a aluatului, pune umplutura si pliaza foaia la 90 de grade. Unge partea superioara cu unt topit si pliaza peste aceasta restul aluatului. Aseaza hartie de copt in tava in care vei pune la copt trigoanele si incalzeste cuptorul. Presoara peste trigoane seminte de susan, apoi lasa-le la copt pana cand devin rumene.
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!