- Timp preparare:
- 45 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La cuptor, Zmeura, Fructe, Prajituri, Torturi, Prajituri cu crema, Prajituri cu fructe, Prajituri de casa, Prajituri pufoase, Prajituri pentru copii, Craciun, Revelion, Pasti, Torturi cu fructe, Zi de nastere, Torturi festive, Torturi de casa, Torturi simple, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- faina, zahar, merisoare
Ingrediente pentru tort cu crema de merisoare:
Pentru blat:
4 oua, 4 linguri de zahar, 2 linguri de apa sau de lapte, 2 linguri de ulei, 4 linguri de faina, 1 varf de cutit de sare, esenta de vanilie sau rom
Pentru crema:
300 g de merisoare + 100 g de zmeura (proaspete sau congelate)
100 g de zahar, 1 esenta de vanilie, 1 plic de gelatina
Cum prepari tort cu crema de merisoare:
Se sparg ouale si se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat cu sare si de lasa deoparte. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si se continua baterea pana cand se dizvolva zaharul. Separat se freaca galbenusurile cu uleiul, aromele, apa si se toarna peste albusurile spuma. Se amesteca usor, de jos in sus, pana ce se omogenizeaza. Se toarna amestecul in forma detasabila, se niveleaza si se coace la cuptor, la foc mediu, o temperatura de 200 de grade Celsius, aproximativ 20 de minute. Se testeaza cu scobitoare introdusa in blat. Daca aceasta iese curata, blatul este gata. Se lasa la racit.
Intre timp se prepara crema de merisoare. Pune intr-un castron adanc un pahar cu apa, zaharul, merisoarele si zmeura bine spalate. Si lasa-le sa se inmoaie in zahar aproximativ 20 de minute. Scurge-o separat apa intr-o cana. Apoi paseaza fructele bine cu un robot, asigurandu-te ca zaharul este topit si ca se omogenizeaza crema. Adauga gelatina conform instructiunilor de pe plic.
Taie blatul de tort in doua si inmoaie-l cu zeama ramasa de la fructele inmuiate. Pune crema pe blat, intinde-o bine, pune deasupra cealalat jumatate de blat si lasa tortul la racit pentru cel putin 4-5 ore. Serveste cu o glazura de ciocolata sau cu frisc si cu multa pofta!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!