- Timp preparare:
- 1 ora
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La foc, Prajituri, Torturi, Prajituri cu crema, Torturi de ciocolata, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Torturi festive, Torturi de casa, Simple
- Ingrediente principale:
- ciocolata, frisca
Ingrediente pentru tort cu crema alba:
Ingrediente pentru blat: 2 pachete de biscuiti cu ciocolata, 250 g de unt, 1 esenta de vanilie
Ingrediente pentru crema: 400 g ciocolata alba, 400 ml frisca, 5 gr gelatina, un plic de glazura Dr. Otker
Cum prepari tort cu crema alba:
Pregateste mai intai blatul. Paseaza biscuitii. Topeste untul intr-o tigaie si adauga biscuitii, amestecand incet. adauga si esenta de vanilie. Imparte in doua amestecul. Pune o parte din el intr-o tava rotunda cu margini detasabile si niveleaza. Restul de blat pune-l deoparte intr-un bol. Pregateste crema. Pune frisca lichida intr-o cratita pe baie de aburi si cand este foarte fierbinte adauga ciocolata rupta bucatele; amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. Pune cratita direct pe foc mediu si lasa sa fiarba aproximativ 4-5 minute, amestecand continuu, apoi da deoparte sa se racoreasca; adauga gelatina dizolvata in putina apa, pe care o pui pe foc mic pana ce se topesc granulele, fara sa fierbi. Pune crema peste blat si lasa-o sa se raceasca, aoi bag-o la frigider peste noapte. Cand e intarita, adauga si restul de blat. Serveste cu pofta!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!