- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Feluri de mancare, La foc, Branza, Branza de vaci, Lactate, Prajituri, Tarte, Prajituri cu crema, Prajituri cu branza, Prajituri de casa, Prajituri pufoase, Blaturi de prajituri, Prajituri pentru copii, Gustari
De ce ingrediente am nevoie pentru tarta cu ciocolata si branza de vaca?
Inainte de a incepe sa prepari tarta cu ciocolata si branza de vaca, asigura-te ca ai toate ingredientele, deoarece ciocolata si branza de vaca nu sunt de ajuns pentru prepararea tartei. Iata de ce ai nevoie:
Pentru blat:
- 150 gr. de faina
- 250 gr. de cicolata neagra
- 250 gr. de unt
- cinci oua
- 180 gr. de zahar
- o lingura de pudra de cacao
- un pliculet de praf de copt
Pentru crema:
- jumatate de kilogram de branza de vaca
- cinci linguri de zahar
- trei oua
- o lingurita de coaja de lamaie rasa
- 100 gr. de unt
- 100 gr. de nuca de cocos
- 100 gr. de ciocolata sfaramata
- o esenta de vanilie
Pentru glazura si decor:
- 200 gr. de ciocolata
- aschii de ciocolata alba si neagra
Cum se prepara tarta cu ciocolata si branza de vaca?
Tarta cu ciocolata si branza de vaca este relativ usor de preparat, iar durata totala de pregatire nu depaseste o ora. Iata ce pasi trebuie sa urmezi:
1. Topeste ciocolata neagra si adauga peste ea untul amestecat cu zahar. Amesteca pana obtii o pasta omogena.
2. Separat, bate ouale cu zahar, dupa care amesteca-le cu ciocolata topita.
3. Adauga peste compozitia obtinuta anterior pudra de cacao, faina si praful de copt. Toarna blatul obtinut intr-o forma de copt si baga-l la cuptor. Dupa ce s-a copt, lasa-l la rece.
4. Intre timp, pregateste crema. Amesteca branza de vaca cu trei linguri de zahar pudra, cu untul, galbenusurile, coaja de lamaie rasa si esenta de vanilie.
5. Adauga albusurile batute spuma, cu restul de zahar si cu nuca de cocos. Amesteca incet si la final adauga ciocolata sfaramata. Lasa compozitia la rece timp de cateva minute.
6. Dupa ce s-au racit atat tarta, cat si crema, umple blatul cu crema de branza si orneaza pe deasupra cu ciocolata topita si aschii de ciocolata.
Pentru ca tarta cu ciocolata si branza de vaca sa fie mai gustoasa, mai las-o jumatate de ora la rece. In acest fel, blatul se va inmuia si se va insiropa.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!