- Timp preparare:
- 30 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Mancaruri de ciuperci, La foc, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Legume, Oua, Ciuperci, Ceapa, Mancaruri, Chinezesti, Gustoase, Simple, Deosebite, Ciuperci Champignon, Ciuperci pleurotus, Ghebe
- Ingrediente principale:
- ciuperci, ou, taitei
Ingrediente detaliate pentru Taitei cu ciuperci
trei catei usturoi
225 grame ciuperci
o lingura zeama de lamaie
o lingura sos soia
1/2 lingurita zahar
un varf de cutit cu piper
doua fire ceapa verde
sare
o lingura ulei de masline | 125 gr. taitei | un ou |
Cum preparam Taitei cu ciuperci
Taiteii se fierb in apa cu putina sare, dupa ce s-au fiert se scurg bine, bine. Ciupercile se spala si se curata, se taie bucati mari, jumatati sau sferturi. Usturoiul se toaca marunt iar oul se bate ca la omleta. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se caleste usturoiul cam 1-2 minute. Peste usturoiul calit se adauga oul batut si la cateva secunde ciupercile si taiteii. Se amesteca bine. Se adauga zeama de lamaie, sosul de soia, zaharul, sarea si piperul. Se lasa tigaia la foc mic si cu capac cinci minute (se mai amesteca intre timp). Ceapa verde se curata si spala, se taie fasii lungi si se adauga chiar la sfarsit. Daca vreti un strop de culoare in farfurie pentru a impresiona musafirii va recomand taiteii cu ciuperci!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!