- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Supe, Piept de pui, La foc, Carne, Legume, Ciuperci, Pranz, Cina, Gustoase, Supe de pui, Supe creme, Supe rapide, Supe cu carne
De ce ingrediente am nevoie pentru a pregati supa crema cu pui si ciuperci?
Avand in vedere ca intr-un regim alimentar sanatos nu este recomandata reincalzirea alimentelor, este ideal sa pregatesti cate o portie de supa crema de pui si cartofi pentru fiecare membru al familiei.
- un piept de pui
- un kg de ciuperci proaspete
- o ceapa mica
- un morcov mediu
- o jumatate de telina
- o legatura de patrunjel
- o lingura de unt
- trei linguri de smantana
- o lingura de faina
- doua galbenusuri
- sare, piper
Cum se prepara supa crema de pui si ciuperci?
Durata totala de pregatire a supei crema de pui si ciuperci este de aproximativ o ora. Iata ce pasi trebuie sa urmezi:
1. Spala pieptul de pui, taie-l in patru bucati si pune-l la fiert in apa cu putina sare.
2. Curata ciupercile, ceapa, morocvul si telina si taie-le cuburi.
3. Inabusa legumele in unt cu putina apa.
4. Dupa ce au fiert, scoate bucatile de pui si pune la fiert, in locul lor, legumele. Pastreaza o parte din ciuperci.
5. Amesteca faina cu smantana, galbenusurile si doua linguri de supa.
6. Taie cuburi pieptul de pui.
7. Strecoara legumele fierte, piseaza-le si pune-le din nou in oala, alaturi de carne, ciupercile intregi si compozitia din smantana si faina. Condimenteaza cu sare si piper si mai lasa oala pe foc timp de un sfert de ora.
Supa crema de pui si ciuperci se serveste calda, ornata cu patrunjel tocat marunt. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!