- Timp preparare:
- 10 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La cuptor, Mancaruri cu peste, Peste, Somon, Mancaruri, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- somon, sos de soia
Ingrediente, pentru 2 porţii de somon teryiaki
300 g de file de somon, 3 linguri de sos de soia, 5 linguri de vin alb demidulce, 1 lingură de miere, 1 lingură de seminţe de susan, 2 linguri de ulei de măsline, 2 căţei de usturoi sau o linguriţă de parf de usturoi, sare şi piper după gust
Cum prepari somon teryiaki
În mod normal, somonul teryiaki se prepară în aproximativ 30 de minute. Însă eu am adaptat reţeta, astfel încât să scurtez timpul şi să păstrez acelaşi gust delicios.
Pasul 1: Porneşte cuptorul la temperatură mare şi lasă-l 2-3 minute să se încingă, până ce prepari sosul.
Pasul 2: Între timp prepară marinata pentru peşte: amestecă cele 3 linguri de sos de soia cu 5 linguri de vin alb demidulce, 1 lingură de miere, 1 lingură de seminţe de susan, 2 linguri de ulei de măsline, 2 căţei de usturoi sau o linguriţă de parf de usturoi, sare şi piper după gust.
Pasul 3: Taie fileurile de somon în bucăţi mai mici. Eu tai un file în 4 bucăţi. Astfel, mă asigur că se va găti termic în cuptor mult mai repede. Pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, toarnă sosul teryiaki peste ele şi pune-le la cuptorul încins pentru 8-9 minute, chiar mai mult, în funcţie de cât de făcut vrei să fie peştele. Eu îl prefer mai roz, aşa că îl las aproximativ 7-8 minute.Dacă ai timp la dispoziţie, poţi lăsa peştele să seta 15 minute în marinată, şi abia apoi să îl bagi la cuptor.
Pasul 4: Serveşte somonul teryiaki cu orice garnitură doreşti, în funcţie de timpul pe care îl ai la dispoziţie. Cel mai bine merge alături de fasole verde, orez brun sau legume fierte. Poţi folosi şi un sos cu zeamă de lămâie, sos de soia şi verdeţuri la alegere.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!