- Timp preparare:
- 25-30 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Feluri de mancare, Finger Food, Piept de pui, La foc, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Carne, Pranz, Cina, Gustoase, Simple
- Ingrediente principale:
- piept de pui, fulgi de porumb, oua, sare, ulei
Ingrediente pentru 10-12 Șnițele în crustă de fulgi de cereale
1/2 piept de pui
2 ouă
100 g făină
100 g fulgi de porumb
1 vârf de cuțit de sare
ulei
Timp de preparare: 25-30 de minute
Cum se prepară Șnițelele în crustă de fulgi de cereale
Pasul 1: Fulgii de porumb se vor sfărâma: fie îi pui într-un mojar, fie îi vei pune în folie de plastic și îi vei zbrobi cu un făcăleț sau cu un ciocan de bătut carnea
Pasul 2: Pieptul de pui se spală, se taie felii și se bate cu ciocanul.
Pasul 3: Bucățile de piept de pui se dau prin făină.
Pasul 4: Ouăle se vor sparge și se vor bate. În ele se va adăuga și sarea.
Pasul 5: După ce au fost date prin făină, bucățile de piept de pui se vor da și prin ou.
Pasul 6: Carnea va fi dată și prin fulgii de porumb zdrobiți. Ai grijă ca aceștia să formeze un strat cât mai uniform
Pasul 7: Pune uleiul la încins.
Pasul 8: Pieptul de pui cu crustă de fulgi de porumb va fi prăjit în ulei, până când se vor rumeni bine.
Pasul 9: Șnițelele vor fi puse la răcit pe prosoape de hârtie, astfel încât acestea să mai absoarbă din grăsime.
Pasul 10: Șnițelele pot fi servite cu garnitură de orez, cu cartofi natur, cu piure sau cu legume înăbușite.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!