- Timp preparare:
- 30 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Salate, La foc, Fasole verde, Fasole, Legume, Peste, Oua, Rosii, Masline, Ceapa, Castraveti, Salata verde, Ton, Frantuzesti, Oua fierte, Pranz, Salate de vara, Cina, Salate cu ton, Salate reci, Simple
- Ingrediente principale:
- ton, oua, legume
Ingrediente pentru salata Nicoise - 6 portii:
Pentru dressing:
4 linguri de suc de lamaie
2 linguri de ulei de masline
1 ceapa mica tocata marunt
1 lingura de frunze de menta tocate marunt
2 linguri de busuioc tocat marunt
2 lingurite de mustar Dijon
sare si piper dupa gust
Pentru salata:
2-3 conserve de ton in suc propriu
6 oua fierte
1 salata verde rupta in bucati mici
5 rosii medii sau 12 rosii Cherry, 1 castravete mare
1 ceapa rosie mica taiata solzi
100 g de pastai de fasole verde fierte
40 g de masline
felii de ansoa
Unele retete adauga si cartofi rosii fierti.
Cum prepari salata Nicoise:
Daca alegi sa folosesti si cartofi, dupa ce i-ai fiert, taie-i in cuburi mici. Intr-un castron mare pune salata, rosiile taiate, ceapa, fasolea verde, maslinele, ouale taiate in sferturi si tonul in bucati mici. Adauga feliile de ansoa, toarne dressingul, amesteca si serveste cu pofta!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!