- Timp preparare:
- 20 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Salate, La foc, Iarna, Primavara, Toamna, Legume, Sfecla, Pranz, Cina, Salate de post, Salate de legume, Salate reci, Salate vegetariene, Simple
- Ingrediente principale:
- sfecla rosie, lamaie
Ingrediente pentru 5-6 porții de Salată de sfeclă roșie fiartă
900 g sfeclă roșie
2 linguri ulei de măsline
4 linguri și jumătate de zeamă de lămâie
1 salată verde
1 legătură de pătrunjel
sare (după gust)
opțional: 1/2 cană ceapă verde
Timp de preparare: 20 de minute (având sfecla fiartă în prealabil)
Cum se prepară Salata de sfeclă roșie fiartă
Pasul 1: Sfecla va fi spălată și pusă într-un castron mare. Vei pune peste ea apă și 2 linguri de zeamă de lămâie. Vei lăsa sfecla la fiert, cam 45-60 de minute.
Pasul 2: După ce se mai răcește, sfecla va fi curățată și o vei tăia bucățele.
Pasul 3: Vei spăla salata verde și o vei toca.
Pasul 4: Verdeața va fi spălată și tocată și ea.
Pasul 5: Dacă vrei, vei toca și ceapă verde.
Pasul 6: Într-un vas vei pune sfecla, restul de zeamă de lămâie, uleiul de măsline, pătrunjelul, ceapa, sare și piper. Adaugă și salata verde.
Pasul 7: Înainte să servești salata, o poți lăsa puțin la frigider.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!