- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Salate, Piept de pui, La foc, Carne, Legume, Pranz, Cina, Salate de pui, Salate reci, Salate rapide
De ce ingrediente am nevoie pentru salata de pui cu legume?
- 500 gr. de piept de pui dezosat
- 200 gr. de orez
- un morcov
- 200 gr. de conopida (buchetele de conopida)
- 100 gr. de broccoli
- zeama de la o jumatate de lamaie
- trei linguri de ulei de masline
- sare
Daca vrei sa ii oferi copilului tau o masa hranitoare si sanatoasa in acelasi timp, este recomandat ca legumele pe care le folosesti sa fie proaspete.
Cum se prepara salata de pui cu legume?
Durata totala de preparare a salatei de pui cu legume nu va depasi o ora, in cazul in care legumele si pieptul de pui nu sunt congelate.
1. Spala orezul in doua ape si lasa-l la inmuiat, in apa calduta, timp de 10 minue, dupa care pune-l la fiert.
2. Spala pieptul de pui si curata-l de piele.
3. Taie pieptul in patru bucati egale si pune-l la fiert, cu putina sare.
4. Curata si taie morcovul si conopida si pune-le la fiert impreuna cu pieptul de pui. Bucatile de broccoli vor fi adaugate mai spre final, deoarece fierb mai repede.
5. Dupa ce au fiert, atat orezul, cat si legumele se lasa la racit.
6. Se pun toate ingredientele fierte intr-un bol mare, care sa permita amestecarea acestora. Se adauga peste ele putina sare, zeama de lamaie si uleiul de masline.
Daca vrei sa fii sigura ca micutul tau va manca tot din farfurie, ii poti personaliza portia de salata de pui cu legume folosind doua masline pe post de ochi si o felie de ardei rosu in loc de gura. Salata de pui cu legume va parea mai delicioasa daca va fi zambitoare.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!