- Timp preparare:
- 30 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive reci, Aperitive din peste, Aperitive de Craciun, Salate, Aperitive de Revelion, La foc, Peste, Salate cu peste, Salate de icre
- Ingrediente principale:
- icre, gris, ulei
Ingrediente pentru salata de icre
3 linguri de icre (de preferat icre de crap, de stiuca, hering)
200 ml ulei (de floarea soarelui sau de masline)
150 g gris sau 1 cartof
zeama de la o jumatate de lamaie
200 ml apa minerala
sare, piper, 1 ceapa mica
Cum prepari salata de icre
Mai intai fierbe grisul sau cartoful. Pune deoparte sa se raceasca. Intre timp, curata icrele de pielite si pune-le intr-un castron. Amesteca usor cu un tel, adauga zeama de la lamaie, si apoi incepe sa torni uleiul, cate putin, ca la maioneza, amestecand continuu. Cantitatea de ulei nu trebuie sa fie prea mare, pentru ca strica gustul icrelor. Adauga cate o lingura de apa minerala pentru a avea o consistenta mai pufoasa. Salata isi va schimba textura si culoarea pe masura ce adaugi ulei si apa minerala. Continua cat crezi de cuviinta, gustand din ea. La sfarsit incorporeaza grisul fiert sau cartoful fiert si pasat bine (este specific bucatariei grecesti) si ceapa tocata marunt. Pofta buna!
Atentie! Icrele proaspete nu trebuie folosite imediat. Tineti-le la frigider, in sare, cel putin 2 zile. In schimb, icrele din comert pot fi folosite imediat.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!