- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Carne de pui, Aperitive speciale, Aperitive rapide, Piept de pui, La foc, Cascaval, Carne, Lactate, Pranz, Cina, Gustari
De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara rulouri cu pui si cascaval?
Rulourile cu pui si cascaval au o deosebita valoarea nutritionala data atat de cascaval si carnea de pui, cat si de legumele pe care le contin.
- opt felii de cascaval
- 200 gr. de pesmet
- doi morcovi
- 200 gr. de piept de pui
- doua oua
- o jumatate de varza cruda
- o jumatate de sfecla rosie medie
- o ceapa
- o lingura de unt
- rozmarin, sare
Cum se prepara rulourile cu pui si cascaval?
Pe cat de gustoase si sanatoase sunt rulourile cu pui si cascaval, pe atat de usor de preparat sunt. Astfel, durata totala de preparare a rulourilor cu pui si cascaval nu depaseste o ora.
1. Taie pieptul de pui cubulete, toaca marunt ceapa si rade morcovii si sfecla rosie prin razatoarea mica.
2. Pune toate ingredientele intr-o tigaie si caleste-le in ulei si putina apa.
3. Taie varza marunt si adaug-o peste amestecul cu piept de pui. Mai adauga apa si lasa totul sa fiarba pana se inmoaie varza. La final, condimenteaza totul cu sare si rozmarin si lasa la racit.
4. Intr-un vas incapator bate cu putina sare cele doua oua. In alt vas pune pesmetul.
5. Trece fiecare felie de cascaval prin pesmet, dupa care umple-le cu amestecul lasat la racit. Ruleaza-le si pentru a nu se desface, inteapa-le cu cate o scobitoare. Trece fiecare rulou prin oul batut si prin pesmet.
6. Topeste untul intr-o tigaie, dupa care pune rulourile la prajit. Lasa-le cinci minute, cat se se aureasca pe o parte si pe cealalta.
Pentru ca rulourile cu pui si cascaval sa fie mai gustoase, lasa-le cinci minute intr-o farfurie acoperita cu un prosop de hartie. Acesta are rolul de a absoarbe excesul de unt. Lasa-l pe micutul tau sa isi foloseasca imaginatia si sa orneze singur rulourile cu pui si cascaval. Verdeturile sunt cea mai buna idee.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!