- Timp preparare:
- 60 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Feluri de mancare, Mancaruri de ciuperci, La cuptor, Mancaruri de pui, Pulpe de pui, La foc, Mancaruri cu smantana, Carne, Legume, Ciuperci, Mancaruri, Romanesti, Pranz, Cina, Ciuperci pleurotus
- Ingrediente principale:
- pulpe de pui, ciuperci pleurotus
Ingrediente pentru pulpe de pui cu sos de ciuperci pleurotus
2 pulpe intregi de pui
500g ciuperci pleurotus
1 lingura ulei de masline
2 catei de usturoi
200ml supa de pui
100g smantana pt gatit
50g unt
50g faina
1 legatura frunze de patrunjel
Sare
Piper
Spalam pulpele si le sectionam in doua (parte superioara/inferioara). Le pudram cu putina sare si piper, le ungem cu unt si le punem in cuptorul cu halogen. Setam cuptorul la 45'. Dupa 30', indepartam capacul cuptorului, cu grija sa nu ne ardem si intoarcem pulpele pentru o crusta uniforma pe ambele parti. Punem capacul si asteptam semnalul sonor pentru pulpele gata prajite.
Intre timp spalam si maruntim ciupercile. Curatam si tocam usturoiul. Spalam si tocam frunzele de patrunjel.
Punem uleiul la incins intr-o cratita antiaderenta, adaugam usturoiul, calim 2-3 minute si adaugam ciupercile. Lasam la calit cam 10', adaugam supa de pui, asezonam cu sare si piper si fierbem sub capac, la foc moderat inca 15'. Intre timp separat intr-un bol, amestecam foarte bine smantana cu faina si ¾ din patrunjelul tocat apoi incorporam totul in amestecul de ciuperci, amestecand continuu. Lasam sa de-a cateva clocote pana se ingroase si astfel am obtinut sosul.
Servim pe farfurie, cate o bucata de pulpa, sos de ciuperci si presaram deasupra patrunjel.
Pofta buna !
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!