- Timp preparare:
- 1 ora
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La cuptor, Lactate, Prajituri, Oua, Prajituri cu crema, Prajituri rapide, Prajituri simple, Prajituri de casa, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Gustoase
- Ingrediente principale:
- mascarpone, lapte, oua, cacao
Ingrediente pentru prajitura cremoasa cu blat de cacao:
Pentru blat4 oua, 150 ml lapte
3 linguri de cacao
6 linguri de zahar
1 plic de praf de copt
1 plic de zahar vanilat
5 linguri de faina
Pentru crema alba
500 g de mascarpone
5 linguri de zahar pudra
1 esenta de vanilie
2 linguri de zeama de portocoala
Decor:
100 g de ciocolata de menaj
Cum prepari prajitura cremoasa:
Separa albusurile de galbenusuri Bate albusurile cu zahar pana devin spuma. Separat, amesteca galbenusurile cu un varf de cutit de sare. Pune-le peste albusuri, amestecand incet, adauga faina, laptele, cacao, zaharul pudra, praful de copt si amesteca usor, pana ce se omogenizeaza. Pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da tava in cuptorul incins in prealabil pana cand aluatul creste si se coace frumos. Lasa-l la racit pe blatul din bucatarie. Intre timp prepara crema de mascarpone: amesteca cu zaharul, cu esenta de vanilie si zeama de portocala. Cand blatul s-a racit, daca este prea gros, taie-l in doua, pe latime. Pune crema pe toata supraata lui, si lasa prajitura la racit pentru 2-3 ore cel putin. Apoi decoreaza cu ciocolata razuita. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!