- Timp preparare:
- 2 ore
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive cu ciuperci, Deserturi, Feluri de mancare, Aperitive speciale, Finger Food, Aperitive foietaj, La cuptor, La foc, Mancaruri de Paste, Mancaruri de post, Mancaruri vegetariene, Mancaruri fara carne, Primavara, Legume, Placinte, Ciuperci, Mancaruri, Placinte cu ciuperci, Placinte simple, Placinte la cuptor, Romanesti, Pasti, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase
- Ingrediente principale:
- ciuperci
Ingrediente pentru plăcintă cu ciuperci:
foi de plăcintă congelate, 1 kg de ciuperci (champignon, hribi, pleurotus), 4 ouă, 1 ceapă, 1 lingură de pesmet, 50 g de unt, 100 g de cașcaval, sare, piper, o legătură de mărar
Cum prepari plăcintă cu ciuperci:
Spală și curăță ciupercile și ceapa. Toacă mărunt atât ciupercile cât și ceapa. Pune untul la topit într-o tigaie înaltă. Călește ceapa, adaugă apoi ciupercile și lasă-le să scadă până ce nu mai este urmă de zeamă. După ce ciupercile s-au răcit complet, adaugă ouăle bătute, sare, piper, cașcavalul dat pe răzătoare, pesmetul și mărarul tocat mărunt. Amestecă bine umplutura. Pe o tavă atpetată cu hârtie de copt pune o foaie de plăcintă, adaugă umplutura, apoi altă foaie de plăcintă și bagă tava la cuptorul preîncălzit pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Taie plăcinta după ce s-a răcit și servește cu poftă!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!