- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de vita, Feluri de mancare, Carne tocata, La cuptor, Paste carbonara, Paste, La foc, Mancaruri cu smantana, Smantana, Carne, Lactate, Legume, Oua, Ceapa, Mancaruri, Chiftele, Italiene, Oua de gaina, Pranz, Cina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- carne tocata, paste
Ingrediente pentru paste cu chiftelute in sos alb:
1 punga de paste
Pentru chiftelute:
2 linguri de ulei de masline
1 ceapa tocata
800 g de carne tocata de vita
30 g de pesmet
2 albusuri de ou
1/4 de lingurita de boia dulce
1/4 de lingurita de nucsoara
sare si piper, dupa gust
Pentru sos:
50 g de unt
100 g de faina
700 ml de supa de carne
150 g de smantana
sare si piper, dupa gust
Cum prepari paste cu chiftelute in sos alb:
Intr-un castron mare amesteca bine carnea tocata cu albusurile de oua, pesmetul, ceapa tocata, condimentele. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si formeaza chiftelute rotunde. Aseaza-le in tava si lasa-le la cuptor pentru 30-40 de minute la foc mediu - 210 grade Celsius. Intoarce-le dupa 20 de minute.
Pentru sos, topeste untul intr-o tigaie, adauga faina, amestecand cu un tel pana ce capata un aspect usor maroniu, aproximativ 1 minut. Adauga treptat supa de carne, amestecand continuu, pana ce sosul se ingroasa, inca 2 minute. Adauga smantana, sare si piper dupa gust. Adauga si chiftelutele in sos si mai lasa tigaia pe foc aproximativ 8-10 minute. Intre timp fierbe pastele, trece-le prin jet de apa rece, scurge-le si serveste-le alaturi de sosul cu chiftelute. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!