Pastele Carbonara sunt cunoscute in intreaga lume, intrucat sunt extrem de delicioase. Ele se regasesc in majoritatea meniurilor din restaurante. Insa le poti pregati si acasa, intr-un timp relativ scurt. Potrivit unei legende, se spune ca reteta pentru paste Carbonara ar fi fost facuta de insasi Fecioara Maria, atunci cand le-a dat saracilor de mancare. In Italia exista insa o alta idée despre acest tip de paste: se spune ca italienii ar da paste Carbonara copiilor carora nu le cresc dintii la timp. Astfel, dupa ce micutii incep sa manance din acest tip de paste, probleme cu dintii dispare, iar copiilor le cresc ulterior dintii. Cat despre numele de „Carbonara", se spune ca ar proveni de la carbunarii de odinioara care munceau atat de mult, incat nu ar fi avut foarte mult timp la dispozitie sa-si gateasca. Asa ca luau cele mai simple produse si le transformau intr-o masa gustoasa, pregatita repede dupa orele de lucru.
Ingrediente pentru paste carbonara:
300 de grame de paste
4 oua
200 de grame de smantana dulce
100 de grame de bacon
2 catei de usturoi
50 de grame de parmezan
Sare si piper dupa gust
Cum prepari paste carbonara:
Intai de toate, pregateste toate ingredientele. Curata usturoiul, taie-l
marunt si mai apoi taiat baconul in feliute julien. Mai apoi, fierbe
pastele asa cum este indicat pe cutie. Cand sunt aproape gata, pune-le
intr-o strecuratoare. Foarte repede adauga baconul intr-o tigaie incinsa
bine si amesteca constant. Cand observi ca baconul s-a rumenit, pune
usturoiul si mai lasa tigaia un minut pe foc. Mai apoi, pune pastele in
tigaie, peste bacon si usturoi si lasa-le asa un minut. Dupa aceasta
perioada, ia tigaia de pe foc. Acum este momentul in care torni peste
tot amestecul de galbenusuri si smantana. La sfarsit presara parmezan pe
deasupra.
Asta este tot! Acum poti servi o masa gustoasa pentru patru persoane!
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!