- Timp preparare:
- 30 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Carne de vita, Paste bologneze, Paste, La foc, Carne, Legume, Morcovi, Ceapa, Usturoi, Italiene, Pranz, Cina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- paste, carne de vita
Ingrediente pentru paste bolognese:
1/2 kilogram de carne de vita tocata
ulei de masline
doua cepe mari, tocate
doi morcovi tocati marunt
o telina
un pahare de vin rosu
o cutie de rosii tocate
o frunza uscata de dafin
400 de grame de tagliatele uscate
sare si piper negru, dupa gust
parmezan ras
Cum prepari paste bolognese:
Intai de toate, curata toate ingredientele si pregateste-le. In acest timp, pune uleiul la incins. In tigaie adauga sunca si las-o sa se faca aurie la foc mic. Adauga apoi ceapa si usturoiul. Lasa-le in tigaie pana se inmoaie. Pune morcovul si frunza de dafin pana ce inmoaie si acestea. Acum este momentul in care trebuie sa dai focul mai mare si sa adaugi carnea de vita tocata. Trebuie sa o prajesti pana se rumeneste. Adauga paharul de vin si fierbe totul pana vezi ca scade. Apoi redu temperatura si adauga rosiile si telina. Simultan...fierbe tagliatele in apa cu sare, intr-o oala cu capac, intocmai cum scrie pe ambalaj.
La sfarsit, poti amesteca tagliatele cu compozitia de carne sau poti pune tagliatele pe farfurie, urmand ca apoi sa adaugi cata compozitie de carne iti doresti. Pe deasupra presara parmezan si putin piper negru!
In functie de gustul fiecaruia se poate adauga o cantitate mai mare din anumite ingrediente. De exemplu, daca iti place mancarea mai usturoiata, atunci pune mai mult usturoi. Insa daca vei proceda asa, nu vei obtine o portie autentica de paste bolognese!
Simplu si usor!
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!