- Timp preparare:
- 10 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Feluri de mancare, Garnituri, Aperitive rapide, Aperitive romanesti, La cuptor, La foc, Mancaruri rapide, Branza, Lactate, Legume, Branza feta, Dovlecei, Oua, Ceapa, Mancaruri, Oua de gaina, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustoase, Simple
- Ingrediente principale:
- oua, dovlecel
Omletă cu dovlecel si brânză
Ingrediente:
- 4 ouă
- 100 g de telemea de vacă nesarată
- 1 dovlecel sau 1 zucchini
- 15 g de unt
- mărar
- sare şi piper după gust (de preferat este sa pui sare si piper copilului cât mai târziu dupa vârsta de 1 an)
Cum prepari omletă cu dovlecel
- Spală şi curaţă dovlecelul. Taie-l în cuburi mici.
- Pune untul la topit într-o tigaie. Căleşte pentru 3-4 minute dovlecelul, amestecând uşor.
- Între timp pasează bine brânza feta. Sparge ouăle şi bate-le bine, adaugă brânza feta şi amestecă bine.
- Toarnă ouăle bătute peste dovlecel. Nu amesteca. Lasă omleta să se umfle timp de 3 minute, apoi întoarce-o pe cealaltă parte, mai las-o două minute şi mai întoarce-o o dată.
- Răstorn-o pe o farfurie, adaugă mărar tocat şi mănâncă cu poftă.
Omletă cu dovlecel ras
Omletă cu dovlecel la cuptor
Omletă cu dovlecel și iaurt
Omletă cu dovlecel și ceapă
Omletă cu dovlecel pentru bebe
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!