Ingredinte pentru negresă cu dovlecel
120 g făină
30 g cacao neagră
1 ½ lingurițe cu praf de copt
¼ linguriță cu sare
¼ linguriță cu scorțișoară
1 ou mare
150 g miere
80 ml ulei vegetal
2 lingurițe cu vanilie
300 g dovlecel ras
65 g nucă zdrobită
Bucăţele de ciocolată (opţional)
Cum prepari negresă cu dovlecel
1. Într-un vas, se cerne făina, cacaua, praful de copt și adaugă un praf de sare și scorțișoară.
2. Separat, bate oul cu zahărul și vanilia, apoi încorporează uleiul și mai amestecă 15 secunde.
3. Pune deasupra amestecul de ingrediente uscate, dovleceii rași, nucile
și chipsurile de ciocolată (le poți înlocui cu ciocolată rasă).
4. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, nivelează
suprafața și dă la cuptorul încins 35-40 de minute sau până scobitoare
iese curată din compoziția de negresă cu dovlecel.
5. Lasă la temperatura camerei pentru 1 oră, apoi taie negresa în pătrate potrivite.