- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive calde, Carne de pui, Carne de vita, Deserturi, Carne de curcan, Feluri de mancare, Finger Food, La foc, Carne, Legume, Placinte, Oua, Clatite, Ghimbir, Ceapa, Placinte cu mere, Musaca, Indiene, Mic dejun, Pranz, Cina, Deosebite
- Ingrediente principale:
- carne de pui sau curcan, faina
Ingrediente pentru murtabak:
Pentru aluat:
500 g de faina
1 lingura de unt moale
300 ml de apa
1 lingurita de sare
Pentru umplutura:
300 g de carne tocata (pui, curcan, vita)
3 cepe
2 catei de usturoi
½ de radacina de ghimbir
½ de lingurita de piper
4 oua
sare - dupa gust
4 linguri de ulei de unt
Cum prepari murtabak:
Pentru a prepara aluatul, amesteca untul cu faina si apa intr-un vas mare, adauga sarea si continua sa amesteci pana ce se formeaza o bila de aluat. Separa bila in 4 bilute mai mici, acopera-le si lasa-le sa se odihneasca pentru 2 ore. Intre timp pregateste umplutura. Toaca marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie, si prajeste carnea de pui, ceapa si condimentele, amestecand usor. Cand este gata, indeparteaza de pe foc tigaia si lasa sa se raceasca. Din cele 4 mingii de aluat, intinde 4 aluaturi mari si rotunde. Pune in mijlocul fiecareia o parte din amestecul de carne. Adauga 2 linguri de oua batute. Apoi impatureste amestecul, luand cate o parte din fiecare colt al aluatului si acoperind mijlocul. Apoi, intr-o tigaie unsa cu putin unt pune "clatita" umpluta la prajit, cate 2-3 minute pe fiecare parte. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!