- Mâncărică de mazăre, cu roșii și dovlecel
- Ingrediente pentru 4 -5 porții de Mâncărică de mazăre, cu roșii și dovlecel:
- Cum se prepară Mâncărica de mazăre, cu roșii și dovlecel:
- Mâncărică de mazăre cu carne de vițel
- Ingrediente pentru 4-5 porții de Mâncărică de mazăre cu carne de vițel:
- Cum se prepară Mâncărica de mazăre cu carne de vițel
- Mâncărică de mazăre cu carne de pui
- Ingrediente pentru 4 porții de Mâncărică de mazăre cu carne de pui:
- Cum se prepară Mâncărica de mazăre cu carne de pui:
- Timp preparare:
- 45-60 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La foc, Mancaruri cu mazare, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Legume, Mazare, Mancaruri, Pranz, Gustoase, Simple
- Ingrediente principale:
- mazare, alte legume, verdeata, condimente, carne, ulei, apa
Mâncărică de mazăre, cu roșii și dovlecel
Rețeta clasică de mâncărică de mazăre poate fi îmbunătățită datorită dovlecelului și roșiilor proaspete, ce o vor transforma într-un deliciu binevenit în zilele de vară.
Ingrediente pentru 4 -5 porții de Mâncărică de mazăre, cu roșii și dovlecel:
1 kg de mazăre (congelată)
500 g roșii proaspete
1 dovlecel
1 morcov
3 linguri ulei de măsline
1 ceapă (de mărime medie)
1 cățel de usturoi
1 linguriță de oregano proaspăt/ de busuioc proaspăt
2 linguri pastă de roșii
1 cană de apă
1 linguriță de zahăr
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 40-45 minute
Cum se prepară Mâncărica de mazăre, cu roșii și dovlecel:
Pasul 1: Roșiile vor fi spălate, decojite și tăiate cubulețe.
Pasul 2: Ceapa va fi tocată mărunt.
Pasul 3: Usturoiul va fi și el tocat.
Pasul 4: Morcovul și dovlecelul vor fi spălate, curățate și tăiate cubulețe.
Pasul 5: Uleiul de măsline va fi pus la încins și vei pune acolo ceapa și usturoiul.
Pasul 6: Când acestea vor începe să se rumenească, vei pune peste ele roșiile, morcovul și dovlecelul.
Pasul 7: Pune mazărea peste celelalte ingrediente și lasă la fiert până când sosul se îngroașă. Nu uita să adaugi și apă, pe măsură ce acesta scade, dar nu exclude nici zahărul. Pune și oregano/busuioc, precum și sare/piper, după gust.
Mâncărică de mazăre cu carne de vițel
Mâncărica de mazăre va fi mai gustoasă dacă vom folosi o carne fragedă. Și carnea de vițel se numără printre opțiuni, iar pentru a fi sigură că va fi suficient de moale, este preferabil să o fierbi mai întâi în oala sub presiune și apoi să o înăbuși.
Ingrediente pentru 4-5 porții de Mâncărică de mazăre cu carne de vițel:
1 kg de mazăre (congelată)
500 g roșii proaspete
carne de vițel (500 g)
1 morcov
1 linguriță oregano/busuioc proaspăt
2 căței de usturoi
1-2 căni de apă
3 linguri ulei de măsline
sare (după gust)
Timp de preparare: 1 oră și 30 de minute (incluzând aici și fierberea cărnii)
Cum se prepară Mâncărica de mazăre cu carne de vițel
Pasul 1: Carnea de vițel se pune la fiert, în oala sub presiune, cam 30 de minute
Pasul 2: Roșiile se spală și se curăță de coajă, după care se taie cubulețe.
Pasul 3: Morcovul se curăță și se taie cubulețe.
Pasul 4: Oregano/busuiocul va fi spălat și tocat mărunt.
Pasul 5: Carnea va fi înăbușită separat, într-o lingură de ulei de măsline, până când începe să se rumenească.
Pasul 6: Într-un vas separat va fi pus la încins restul de ulei de măsline, alături de usturoi, carnea ce începuse să se rumenească, oregano/busuioc, sarea. Se lasă pe foc până când ingredientele încep să se frăgezească.
Pasul 7: Se dă focul mai mic și se adaugă și mazărea, roșiile și morcovul (încă aproximativ 20 de minute).
Pasul 8: În funcție de cât de gros sau de subțire ne place sosul, vom adăuga apa treptat.
Mâncărică de mazăre cu carne de pui
Această variantă de mâncărică de mazăre poate fi atât pe placul celor mari, cât și a celor mici. În plus, se va pregăti ușor și este potrivită și pentru zilele de vară.
Ingrediente pentru 4 porții de Mâncărică de mazăre cu carne de pui:
1 kg de mazăre
1 piept de pui
1 ceapă mare
1 lingură ulei
1 lingură pastă de roșii
2 lingurițe de amidon
1 linguriță zahăr
1 legătură de mărar
sare (după gust)
Timp de preparare: 45-50 minute
Cum se prepară Mâncărica de mazăre cu carne de pui:
Pasul 1: Ceapa va fi tocată
Pasul 2: Pune uleiul la încins. Peste el vei adăuga ceapa și vei amesteca încet, cam 1 minut, până când aceasta începe să se rumenească.
Pasul 3: Pune mazărea la fiert.
Pasul 4: Spală pieptul de pui, taie-l cubulețe și pune-l peste ceapă. Tot acolo vei pune și mazărea și pasta de tomate.
Pasul 5: Amestecă amidonul cu câteva lingurițe de apă pentru a obține o pastă. O vei turna peste restul ingredientelor, având grijă să amesteci bine, astfel încât să se extindă pe toată mazărea.
Pasul 6: Spală și toacă mărarul.
Pasul 7: Toate ingredientele vor fi lăsate să fiarbă la foc tare, timp de 1 minut. Adaugă între timp zahărul, sarea și mărarul.
Surse:
www.anitalianinmykitchen.com; www.allcorfu.com; www.whereismyspoon.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!