- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Mancaruri cu cartofi, La foc, Mancaruri cu legume, Mancaruri cu conopida, Mancaruri de post, Mancaruri vegetariene, Mancaruri usoare, Mancaruri rapide, Mancaruri gustoase, Mancaruri fara carne, Legume, Conopida, Cartofi, Mancaruri, Pranz, Cina, Gustoase, De post, Vegetariene
De ce ingrediente am nevoie pentru a pregati mancarica de cartofi si conopida?
Mancarica de cartofi si conopida este un preparat cu importante calitati nutritionale. Conopida este bogata in fibre si carbohidrati, avand un rol deosebit de important in imbunatatirea sistemului imunitar si a tranzitului intestinal, iar cartofii sunt o sursa excelenta de amidon si potasiu.
- trei cartofi
- o conopida
- o ceapa
- un ardei
- o legatura de patrunjel
- 150 gr. de masline fara samburi
- ulei de masline
- sare, piper, rozmarin
Cum se prepara mancarica de cartofi si conopida?
Mancarica de cartofi si conopida se prepara usor, in maximum jumatate de ora. Iata ce pasi trebuie sa urmezi:
1. Pune la incalzit uleiul de masline si adauga ceapa taiata pestisori.
2. Intre timp, taie cuburi cartofii si ardeiul si imparte conopida in buchetele marunte.
3. Cand ceapa a capatat o nuanta aurie, adauga cartofii, ardeii si conopida.
4. Condimenteaza cu sare, piper si rozmarin, adauga putina apa si acopera cu un capac, pentru ca legumele sa fiarba inabusit.
5. Intre timp, taie rondele maslinele si toaca marunt patrunjelul.
6. Cu un sfert de ora inainte de a lua de pe foc, adauga maslinele si patrunjelul.
Mancarica de cartofi si conopida se serveste calduta, cu lipie.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!