- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Feluri de mancare, La cuptor, Piept de pui, Paste, Mancaruri de pui, Mancaruri cu carne, La foc, Lasagna, Mancaruri gustoase, Lapte, Cascaval, Carne, Lactate, Mancaruri, Italiene, Pranz, Cina, Gustoase
De ce ingrediente am nevoie pentru a pregati lasagna cu piept de pui?
Pentru sase portii de lasagna cu piept de pui ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 600 gr. de piept de pui
- 200 gr. de cascaval
- 300 ml. de lapte
- 50 gr. de unt
- patru linguri de faina
- doua linguri de ulei de masline
- doua linguri de suc de rosii
- foi de lasagna
- sare, cimbru, busuioc
Cum se prepara lasagna cu piept de pui?
Durata totala de preparare a lasagnei cu piept de pui este de aproximativ o ora jumatate. Chiar daca pregatirea lasagnei cu piept de pui dureaza destul de mult, gustul savuros merita timpul acordat.
1. Spala bine pieptul de pui, usuca-l cu un prosop de hartie si taie-l in fasii subtiri.
2. Fierbe bucatile de piept de pui in putina apa cu ulei si unt si condimenteaza-l cu putina sare, cimbru, busuioc si suc de rosii.
3. Separat, pune la fiert foile de lasagna, conform instructiunilor de pe ambalaj.
4. Unge o tava cu putin unt si asaza in ea, succesiv, foile de lasagna si pieptul de pui preparat anterior.
5. Acopera ultimul strat de foi cu sos bechamel.
6. Pentru a prepara sosul, topeste untul, adauga faina si laptele caldut si fierbe la foc mic.
7. Dupa ce ai ornat foile cu sos bechamel, presara cascaval ras, adauga suc de rosii si condimenteaza cu cimbru si busuioc.
8. Lasa la cuptor lasagna cu piept de pui timp de 40 de minute.
Serveste calda lasagna cu piept de pui, iar pentru un aspect placut, decoreaz-o cu patrunjel verde, tocat marunt.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!