- Timp preparare:
- 1 ora
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive calde, Carne de vita, Fripturi de vita, Feluri de mancare, La foc, Mancaruri italiene, Carne, Fripturi, Italiene, Pranz, Cina, Deosebite
- Ingrediente principale:
- ficat de vitel, ceapa
Ingrediente pentru ficat in stil venetian:
700 g de ficat de vitel sau de pui
300 g de ceapa, 1 morcov
1 cana de lapte
2 linguri de unt
4 catei de usturoi, 1 pahar de vin alb
marar verde, sare, nucsoara, chimen
Cum prepari ficat in stil venetian:
Intr-un castron mare amesteca laptele cu condimentele. Spala bine ficatul si lasa-l la marinat in lapte si condimente circa o ora. Intre timp curata ceapa si morcovul si toaca-le marunt. Intr-o tigaie de teflon sau in dry cooker pune la topit untul si caleste ceapa si morcovul pentru 5-7 minute. Adauga apoi ficatul (taiat in bucati lungi) lasa-l sa se prajeasca putin in unt, apoi adauga vinul si acopera tigaia, pana ce vinul scade. Amesteca din cand in cand. Serveste ficatul in stil venetian asezonat cu marar verde. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!