- Timp preparare:
- peste 2 ore
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Mic dejun copii, Feluri de mancare, Garnituri, Finger Food, Mancaruri cu legume, La foc, Mancaruri de post, Mancaruri vegetariene, Mancaruri fara carne, Legume, Usturoi, Naut, Mancaruri, Chiftele, Garnituri pentru fripturi, Garnituri pentru pui, Garnituri pentru peste, Garnituri de legume, Turcesti, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, De post, Vegetariene, Deosebite
- Ingrediente principale:
- naut, ceapa, ulei
Ingrediente pentru falafel:
1 kg de naut
1 ceapa mica, tocata marunt
2 linguri de patrunjel proaspata tocat
3-5 catei de usturoi
1 1/2 lingura de faina
1 3/4 lingura sare
2 linguri de chimen
1 lingura de coriandru uscat
1/4 lingura de piper negru
1/4 lingura de boia dulce
1 varf de cutit de nucsoara
1 ceasca de ulei de palmier
Cum prepari falafel:
Pune nautul intr-un castron cu apa si lasa-l sa se inmoaie peste noapte. Isi va dubla circumferinta. Pune nautul intr-un blender alaturi de cepa atocata, usturoiul pisat, patrunjelul, faina, sarea, chimenul, coriandru, nucsoara, boia, piper. Amesteca pana ce totul devine o compozitie omogena, putin aspra, cu o textura intre pasta de hummus si couscous. Baga compozitia la frigider pentru 1-2 ore. Pune intr-o tigaie ulei la incins. Intre timp, formeaza din compozitie mici chiftelute. Testeaza una mai intai, si vezi cum iese dupa prajit. Daca nu se leaga, mai adauga faina, daca este prea tare, poti adauga o lingura de bulion. Scoate chiftelutele de falafel pe un servetel. Serveste-le cu o salata proaspata si cu un sos de usturoi. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!