- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La cuptor, La foc, Prajituri, Prajituri cu crema, Romanesti, Prajituri cu lapte, Prajituri de casa, Prajituri pufoase, Gustari, Gustoase
- Ingrediente principale:
- lapte
Ingrediente pentru cuburi de lapte:
Pentru blat: 6 oua, 230 g faina, 230 g zahar, 3 linguri cacao
Pentru crema: 1 l de lapte, 100 g amidon, 4 linguri zahar, 100 g ciocolata alba, 250 g unt, 150 g zahar pudra
Glazura: ciocolata rasa
Cum prepari cuburi de lapte:
Prepara mai intai blatul. Mixeaza ouale cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, adauga apoi faina amestecata bine cu cacao. din compozitie ar trebui sa coacem trei foi, la cuptor, tinute 10-12 minute la 200 de grade Celsius.
Prepara crema intre timp. Amesteca zaharul cu amidonul. Poti folosi si faina in loc de amidon, insa opreste cantitatea la 80 de grame. Adauga 150 de ml din lapte, cate putin, amestecand usor, ca sa nu se faca cocolase. Restul de lapte pune-l intr-o cratita la foc mic, adaugand bucatele de ciocolata alba, pana ce da in clocot si ciocolala este topita. Adauga apoi amestecul de amidon, amestecand usor pana ce se ingroasa. Lasa la racit. Intre timp, mixeaza zaharu; pudra cu untul moale, si adauga peste crema de lapte, amestecand pana la omogenizare.
Asamblare: pune prima foaie, pune crema de lapte, a doua foaie, crema de lapte si a treia foaie.
Lasa prajitura la rece cateva ore.
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!