- Timp preparare:
- 30 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La foc, Lapte, Smantana, Lactate, Prajituri, Oua, Clatite, Prajituri cu crema, Prajituri pentru copii, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Gustari, Deosebite
- Ingrediente principale:
- faina, cacao, mascarpone
Ingrediente pentru clatite cu cacao umplute cu crema de mascarpone
Pentru clatite:
3 oua, 3 linguri de zahar
300 g de faina, 3 linguri de praf de cacao
300 ml de lapte
250 ml de apa minerala carbogazificata
3 linguri de unt topit sau ulei
1 praf de sare
Pentru crema de mascarpone:
3 galbenusuri
150 g zahar
3 linguri lapte
250 g mascarpone
200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
esenta de vanilie
Cum prepari clatite umplute cu crema de mascarpone
Mai intai preparam clatitele. Ouale intregi se sparg intr-un castron si se bat bine cu sarea si zaharul. Se adauga toata faina, cacao si se amesteca bine cu un tel sau mixer, adaugand apoi putin cate putin lapte si apa pana ce compozitia capata textura unei smantani groase. Clatitele se prajesc in tigaie cu unt sau ulei, sau fara nimic, daca dispui de o tigaie antiaderenta.
Ca sa prepari crema de mascarpone mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema. Adauga laptele si amesteca usor. Pune compozitia pe baie de aburi si lasa-o sa fiarba pana se ingroasa, fara a da in clocot. Da deoparte si lasa la racit. Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. In crema de oua racita adauga mascarpone si amesteca cu ajutorul unui mixer, sa se omogenizeze foarte bine. Pune si frisca batuta si amesteca pana obtii o crema ferma si pufoasa.
Cand clatitele s-au racit, umple-le cu crema de mascarpone, ruleaza-le usor, inveleste-le in staniol pe fiecar ein parte si lasa-le al frigider pentru cateva ore. Crema se va intari si le vei putea taia, astfel incat sa arata ca niste mini rulade delicioase. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!