- Timp preparare:
- peste 2 ore
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La cuptor, Prajituri, Chec, Gustari
De ce ingrediente am nevoie pentru a pregati chec cu migdale?
Avantajul retetei de chec cu migdale este ca ingredientele pot fi cumparate cu o suma destul de mica, iar la final gustul este deosebit. Daca esti o fire creativa, poti completa si tu reteta, cu ingredientele proprii. Iata-le pe ale noastre:
- un kilogram de faina
- o lingurita de drojdie
- 350 ml. de lapte
- un pachet de unt
- 125 gr. de lamaie zaharisita taiata cubulete (o poti inlocui cu orice al fruct confiat)
- 100 gr. de fulgi de migdale
- coaja rasa de la doua lamai
- un plic de stafide
- trei linguri de zahar (poti inlocui zaharul cu mierea)
- doua plicuri de zahar vanilinat
Cum se prepara checul cu migdale?
Prepararea propriu-zisa a checului cu migdale dureaza maximum o ora, insa dospirea aluatului dureaza inca o ora. Asadar, daca vrei sa prepari chec cu migdale pentru un anumit moment al zilei, este bine sa incepi cu trei ore inainte, ca sa aiba timp sa se si raceasca. Umeaza acesti pasi:
1. Cerne faina intr-un bol si adauga in mijlocul ei drojdia inmuiata in lapte caldut. Lasa bolul langa o sursa de caldura, timp de 10 minute.
2. Adauga untul, restul de lapte, zaharul, zaharul vanilinat, stafidele, coaja de lamaie, lamaia zaharisita si o parte din fulgii de migdale. Se framanta aluatul si se lasa la dospit o ora.
3. Tapeteaza doua tavi cu hartie de copt si aseaza in ele coca, pe care o poti rula sau impleti, dupa preferinta. Unge aluatul cu unt topit si orneaza-l cu restul fulgilor de migdale. Baga tavile in cuptorul deja incins.
4. Lasa la copt checul cu migdale timp de 40 de minute.
Poti decora feliile de chec cu fucte sau cu picaturi de frisca sau ciocolata, astfel incat sa il intampini pe copilul tau cu un zambet dulce si haios.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!