- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Feluri de mancare, La cuptor, Piept de pui, Mancaruri de pui, Mancaruri cu carne, La foc, Mancaruri gustoase, Carne, Legume, Mancaruri, Pranz, Cina
De ce ingrediente am nevoie pentru budinca de legume?
Budinca de legume este un preparat la indemana, deoarece ingredientele sunt simple si usor de gasit, chiar daca nu ai timp sa mergi la o sesiune ampla de cumparaturi. Iata care sunt acestea:
- 200 gr. de mazare
- cinci cartofi
- un ardei gras
- doua rosii
- un morcov
- 200 gr. de piept de pui
- 200 gr. de smantana
- patru oua
- o lingura de unt
- putina sare
Cum se prepara budinca de legume?
Pe langa faptul ca dificultatea de preparare a budincii cu legume este media, durata totala de pregatire a acesteia nu depaseste o ora. Urmeaza pasii urmatori si budinca cu legume va fi gata cat ai clipi:
1. Spala cartofii si morcovul si fierbe-i in apa cu sare. Pentru a-si pastra aroma, fierbe atat cartofii, cat si morcovul, in coaja.
2. Fierbe si mazarea, separat, tot cu putina sare.
3. Intr-un bol incapator bate cele patru oua si amesteca-le cu smantana.
4. Dupa ce au fiert, taie cartofii si morcovul cubulete si adauga-i, impreuna cu mazarea, peste compozitia obtinuta anterior.
5. In acelasi bol, adauga pieptul de pui si ardeiul gras. Amesteca cu grija totul, astfel incat sa nu se faramiteze legumele fierte.
6. Rastoarna compozitia intr-un vas tapetat cu unt si las-o sa se coaca timp de jumatate de ora, in conditiile in care cuptorul este deja incins.
Pentru ca budinca de legume sa arate mai bine in farfurie, serveste-o cu doua felii de rosie alaturi.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!