- Timp preparare:
- 30 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La cuptor, Zmeura, Lapte, Vara, Fructe, Lactate, Prajituri, Prajituri cu fructe, Prajituri rapide, Prajituri simple, Prajituri de casa, Prajituri pentru copii, Briose, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Mic dejun, Gustari, Gustoase, Simple
- Ingrediente principale:
- zmeura, oua
Ingrediente pentru briose cu zmeura:
250g de faina
130 g de zahar
2 lingurite de praf de copt
1/4 lingurita de sare
120 g de unt nesarat la temperatura camerei
75 ml de lapte
1 ou
1/4 lingurita de esenta de vanilie
300g de zmeura proaspata, taiata in bucati mici, data prin faina
50g de zmeura intreaga
Cum prepari briose cu zmeura:
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Intr-un castron amesteca faina cu zaharul, cu praful de copt si sarea. In alt castron, amesteca untul cu laptele, oul si vanilia, pana ce se omogenizeaza. Toarna in amestecul de faina usor, amestecand pana la omogenizare. Adauga in amestec zmeura taiata, amestecand usor. Pune amestecul in forme de briose, pune in varful lor zmeura intreaga si baga la cuptor timp de 18-22 de minute la 200 grade Celsius, testand cu scobitoarea (aceasta trebuie sa fie curata cand este scoasa din aluat) daca briosele sunt gata. Serveste cu pofta!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!