Culinarby
Qbebe

Barcute cu gem

Barcute cu gem

Elena Gherasim

Barcutele cu gem pot fi servite atat pe post de desert, cat si pe post de gustare intre mese, alaturi de un pahar cu lapte, atunci cand copilul tau are pofta de ceva bun. Compozitia usoara si gustul dulce  acrisor al barcutelor cu gem il vor incanta pe micutul tau si il vor alimenta cu energie. Prepara barcute cu gem alaturi de copilul tau si profita de ocazie pentru a comunica mai mult cu acesta si pentru a-i arata cat de important este pentru tine.

Barcute cu gem
Timp preparare Timp preparare:
30-60 minute
Familie Varsta:
2 - 4 ani
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Deserturi, La cuptor, La foc, Prajituri, Prajituri cu gem, Prajituri simple, Prajituri de casa, Prajituri pentru copii

De ce ingrediente am nevoie pentru barcutele cu gem?

Pe cat de gustoase sunt barcutele cu gem, pe atat de putin costisitoare sunt ingredientele. Iata care sunt acestea:

- doua cani de faina

- 200 ml. de lapte

- 100 gr. de unt

- patru linguri de zahar

- doua oua

- o lingurita de drojdie

- un borcan de gem (sortimentul de gem este la libera ta alegere, trebuie doar sa fii atenta la consistenta acestuia)

- putina sare

Cum se prepara barcutele cu gem?

Avand in vedere ca barcutele cu gem sunt facute si dintr-o parte de aluat, durata totala de pregatire a acestora va fi de aproximativ doua ore, cu tot cu timpul de dospire si coacere. Iata ce pasi trebuie sa urmezi:

1. Topeste untul, dupa care adauga zaharul.

2. Intr-un bol incapator bate ouale impreuna cu un varf de cutit de sare. La final adauga si drojdia si amesteca pana totul se omogenizeaza.

3. Peste ouale batute adauga laptele si untul topit. Amesteca usor, pana se omogenizeaza.

4. Peste amestecul obtinut anterior adauga faina si framanta pana obtii o coca potrivit de moale.

5. Lasa aluatul la dospit timp de jumatate de ora. Dupa cele 30 de minute intinde aluatul intr-o foaie de grosime medie si portioneaza-l in dreptunghiuri de marime medie.

6. Pune in mijlocul fiecarui dreptunghi cate o lingura de gem, dupa care uneste marginile aluatului intr-o forma de barcuta.

7. Aseaza barcutele cu gem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-le la cuptor timp de jumatate de ora.

8. Pentru un aspect auriu, poti unge barcutele cu gem cu ou batut, inainte cu cinci minute de a le scoate din cuptor.

Orneaza barcutele cu gem cu felii de fructe sau sirop si copilul tau se va topi de bucurie si incantare.

Articolul urmator
Grâu spelta: beneficii și idei de consum
Grâu spelta: beneficii și idei de consum

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (13)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cum arată meniul de 22 de lei de la Spitalul Județean din Cluj, secția de Pediatrie
    Cum arată meniul de 22 de lei de la Spitalul Județean din Cluj, secția de Pediatrie

    Un bărbat a arătat, pe Facebook, ce mâncare au primit soția și copilul lui internați la secția Pediatrie 2, din cadrul Spitalului Județean din Cluj-Napoca. Acesta a explicat că...

    Un bebeluș de 2 luni din Turcia a fost salvat de sub dărâmături după aproape o săptămână
    Un bebeluș de 2 luni din Turcia a fost salvat de sub dărâmături după aproape o săptămână

    Mai mulți copii au fost salvați de sub dărâmături, la o săptămână după cutremurele care au lovit Turcia și Siria! Printre ei se află și un bebeluș de doar 2 luni,...

    Ce meniu vor avea elevii în programul "Masa caldă" finanțat de Guvern
    Ce meniu vor avea elevii în programul "Masa caldă" finanțat de Guvern

    Deși școala a început deja de două săptămâni, ”Programul masă caldă în şcoli” aprobat de Guvern nu intră încă în cele 350 de școli aflate...

    „Ia cu pâine, mami!” De ce mamele din România încurajează copiii să mănânce mereu cu pâine
    „Ia cu pâine, mami!” De ce mamele din România încurajează copiii să mănânce mereu cu pâine

    Pâinea este cel mai popular aliment din țara noastră, fiind consumată la toate mesele zilei. Fie că este vorba despre cea proaspătă, fie că este vorba despre cea prăjită,...

    Adela Popescu, mai sinceră ca oricând. Cum a depășit episoadele de depresie și ce spune despre implicarea bunicilor în creșterea copiilor
    Adela Popescu, mai sinceră ca oricând. Cum a depășit episoadele de depresie și ce spune despre implicarea bunicilor în creșterea copiilor

    Adela Popescu, celebră actriță și prezentatoare TV cu o prezență caldă și echilibrată, a decis să vorbească sincer în cadrul podcastului găzduit de Mihai Morar despre...

    Ulei de măceșe: beneficii și mod de administrare
    Ulei de măceșe: beneficii și mod de administrare

    Uleiul de măceșe este folosit din timpuri străvechi, pentru ameliorarea mai multor afecțiuni, însă a fost reintrodus recent în atenția publicului, datorită beneficiilor pe...

    Maraton de teatru pentru copii și ateliere creative, pe 11-12 iunie, la Grădina cu Artiști
    Maraton de teatru pentru copii și ateliere creative, pe 11-12 iunie, la Grădina cu Artiști

    În weekendul 11-12 iunie, Grădina cu Artiști, cel mai relaxat și relaxant mini-festival urban, se întoarce în spațiul său de desfășurare cu tradiție, Parcul...

    © 2024 Qbebe