- Timp preparare:
- 3-4 ore
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Fara foc, Lamai, Nuci, Nuca de cocos, Fructe, Prajituri, Torturi, Prajituri cu crema, Prajituri cu nuca, Prajituri de post, Prajituri de casa, Prajituri dietetice, Prajituri fara zahar, Prajituri pentru copii, Torturi de ciocolata, Torturi de post, Torturi deosebite, Torturi de casa, Pranz, Cina, Gustari, Deosebite
- Ingrediente principale:
- ciocolata, fistic
Ingrediente pentru tort vegan cu ciocolata si fistic
Pentru blat: 200 g de fistic, 100 g de caju sau miez de nuca, 4 linguri apa de cocos, 4 linguri de ulei de cocos, 3 linguri de zeama de lamaie
Pentru crema: 100 g de alune de padure, 4 lingurite de cacao, 1/2 de lingurita de esenta de vanilie, 7 curmale, 4 lingurite de ulei de cocos (sau de trufe), apa de cocos sau lapte de soia
Cum prepari tort vegan cu ciocolata si fistic
Pune la inmuiat in apa rece, timp de 2-3 ore, separat: alunele de padure, fisticul, caju. Prepara blatul. Piseaza fisticul si caju, adauga apa de cocos, uleiul de cocos, zeama de lamaie si amesteca usor cu mana, pana ce amestecul se leaga. Poti sa mai adaugi ulei, daca este nevoie. Tapeteaza o tava cu fund detasabil cu 3/4 din amestec. Prepara crema: pune in robot alunele de padure, cacao, esenta d evanilie, curmalele, uleiul de cocos, apa de cocos si amesteca pana ce totul devine omogen. Dupa gust, poti sa mai adaugi cacao, ulei pentru a fi mai cremos, sau curmale pentru a fi mai dulce. Pune crema peste blat si apasa usor pe ea, pentru a se aseza bine. Adauga restul de blat la suprafata, niveleaza bine. Acopera si lasa tortul la frigider pentru cateva ore. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!