- Timp preparare:
- 60 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Salate, La foc, Primavara, Vara, Toamna, Legume, Peste, Ceapa, Stiuca, Salau, Macrou, Crap, Revelion, Zi de nastere, Pranz, Salate de vara, Cina, Gustari, Salate cu peste, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- peste, oua, ceapa
Ingrediente detaliate pentru salata de peste:
1 peste mai mare
ceapa verde
2 oua
sare, piper
maioneza - optional
patrunjel verde
ulei
lamaie
Cum preparam salata de peste:
Avem nevoie de un peste mai mare din care sa putem alege o cantitate maricica de carne fara oase. Eu folosesc fileuri de cod, dar recunosc ca cea mai gustoasa salata de peste se face dintr-un crap mare romanesc cu conditia sa ai rabdare sa-l cureti de oase. In principiu merge cu orice peste cu carne mai dulceaga. Pestele se curata si se spala bine. Se pune la fiert in apa cu condimente de peste si sare.
Dupa ce pestele s-a fiert se lasa la racit urmand sa fie curatat de oase si piele. Intre timp spalam si taiem ceapa cat de maruntel putem, de preferat ar fi ceapa verde pentru un plus de culoare, dar merge la fel de bine si cea uscata. Ouale se fierb tare. Se curata pestele de oase, carnea de peste se condimenteaza si sareaza dupa gust si se amesteca cu ceapa.
Separam albusul de galbenus din ouale fierte, albusurile le tocam marunt si le punem peste amestecul de carne de peste si ceapa, iar galbenusurile le sfarmam cu furculita cat de fin putem. Peste galbenusurile sfaramate punem doua-trei linguri de ulei si amestecam bine, facem un fel de dressing (pentru cei ce prefera maioneza, o pot folosi cu succes). La sfarsit adaugam dressingul si stropim dupa gust cu zeama de lamaie. Se decoreaza cu patrunjel verde taiat proaspat.
Salata de peste este un aperitiv foarte apreciat atunci cand este servita pe bruschete facute in casa, ca sa nu mai vorbim de un sandvis cu salata de peste pentru micul dejun. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!