INGREDIENTE: 1
punga de 100g de orez prefiert (din acela care se fierbe in pungute separate
puse in apa), 4 linguri de
gem de piersici sau de caise (i l-am facut chiar eu, fara
zahar), 4 biscuiti cu unt, 2 oua, 1 ceasca de lapte, 1 varf de lingurita de
scortisoara
Fierbe mai intai
orezul, insa nu de tot. Pana ce simti ca boabele se sfarama mai usor.
Unge o tava mica sau
capacul unui vas termorezistent cu unt, apoi presara peste el un biscuite pisat.
Pune in
robot ouale, 3 linguri de gem de piersici, laptele, scortisoara si cei 3
biscuiti cu unt si amesteca bine, pana ce compozitia devine compacta.
Amesteca orezul cu
aceasta compozitie si pune jumatate din el in tava.
Pune apoi o banana taiata in jumatati pe toata
suprafata tavii.
Adauga si restul de orez si orneaza cu gem.
Baga tava la
cuptorul incins in prealabil la 220 de grade Celsius pentru 15 minute.
Se serveste
rece.
Pofta buna, mamici,
tatici si pitici!
Aceasta reteta a fost oferita de: