- Timp preparare:
- 70 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Deserturi, La cuptor, Piept de pui, Carne, Placinte, Placinte cu carne, Zi de nastere, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- piept de pui, porumb
Ingrediente detaliate pentru placinta cu piept de pui si porumb:
- 700 g piept de pui taiat cubulete
- 1 lingura ulei de masline
- 100 g unt
- 1 cana de praz, tocat marunt
- jumatate de cana de faina de grau
- jumatate de cana de smantana
- 2 cani de lapte
- 1 cana de porumb boabe
- 1 lingura de suc de lamaie
- 2 foi de aluat de patiserie decongelate
- 1 ou batut
- seminte de susan
Cum sa pregatesti placinta cu piept de pui si porumb:
Amesteca pieptul de pui cu sare si piper, apoi pune-l intr-o tigaie cu ulei de masline incins si lasa-l pe foc pana cand se rumeneste. Scoate cubuletele de piept de pui din tigaie si aseaza-le intr-un vas separat. In aceeasi tigaie topeste untul, adauga prazul si caleste-l timp de 4-5 minute. Adauga faina si amesteca timp de 1-2 minute, pana obtii o pasta groasa. Toarna treptat laptele peste pasta de faina, avand grija sa amesteci bine, pentru a nu se forma cocoloase. Cand pasta este omogena, adauga smantana si porumbul si lasa totul pe foc timp de 2-3 minute. Adauga carnea de pui in tigaie si las-o la fiert timp de 5 minute, pentru a se combina cat mai bine aromele. Dupa cele cinci minute, ia umplutura de pe foc si adauga suc de lamaie. Intinde o foaie de aluat in tava si toarna umplutura pe ea, avand grija sa aiba un nivel uniform pe toata suprafata foii, apoi aseaza pe deasupra o alta foaie de aluat. Unge placinta cu ou si imprastie cateva seminte de susan pe deasupra, pentru un aspect mai placut. Baga tava in cuptorul incalzit si las-o la copt timp de 25-30 de minute. Lasa placinta la racit inainte de a o taia si de a o servi micutului tau.
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!