- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive reci, Aperitive cu branza, Aperitive speciale, Aperitive deosebite, Aperitive rapide, Pere, Fara foc, Gorgonzola, Carne, Fructe, Lactate, Pranz, Cina, Gustoase, Simple
De ce ingrediente am nevoie pentru perele umplute?
Ingredientele sunt usor de adunat si cu o vizita la supermarket vei reusi cu siguranta sa le reunesti. Iata de ce anume ai nevoie pentru perele umplute:
6 pere, preferabil de marie medie
150 g de gorgonzola
100 ml de smantana
12 felii subtiri de jambon
O lamaie
Cum se pregatesc perele umplute?
Perele umplute sunt usor de gatit, iar rezultatul final ii va incanta atat pe micutul tau, cat si pe partenerul tau. Iata care sunt pasii pe care ii ai de urmat:
Pune gorgonzola intr-un castron si faramiteaz-o cu o furculita.
Adauga smantana si omogenizeaza cat mai bine.
Stoarce lamaia intr-un alt recipient.
Spala perele, curate-le de coaja si taie-le in jumatate.
Ajutandu-te de o lingura, scobeste cotorul perelor.
Stropeste cu zeama de lamaie fiecare parte a perelor taiate pentru a nu se oxida.
Ia cu lingura din pasta care s-a format din gorgonzola si smantana si aseaz-o in locul cotoarelor perelor.
Perele aseaza-le pe un platou si serveste-le alor tai cu feliutele de jambon.
Ca sugestie pentru modul de servire al perelor umplute, poti infinge in fiecare feliuta de jambon cate o scobitoare pe care sa o infingi la randul ei la baza fiecarei pere umplute. Daca micutul tau este pe aproape este indicat sa renunti la scobitori si chiar si la feliutele de jambon, in felul acesta putand sa pregatesti acesta reteta de aperitiv si in cazul copilasului care abia si-a inceput diversificarea. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!